19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Mazot tankında umut yolculuğu

Haydarpaşa Gümrüğü'nden bir mazot tankına girerek İtalya'ya gitmek isteyen 20 kişi yakalandı. Kaçaklardan kişi başı 4 bin Euro alan çetenin içerisinde TCDD görevlileri, gümrük memuru, gümrük müşavirleri ve gümrük acenta sahipleri de bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre Haydarpaşa Gümrüğü'nde, İtalya'ya gidecek bir konteynerin içerisinde yaklaşık 20 kişinin tutulduğun ihbarı alındı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gün gümrüğe baskın düzenledi. Baskın sonrası bir konteynırı açan ekipler mazot tankıyla karşılaştı. Tankın içini kontrol eden ekipler 20 kişiyi yakaladı. Tanktan dışarı çıkarılan 19 kişinin Türk, 1 kişinin de Filistinli olduğu belirlendi. Kaçakların yolculukta kullanmak üzere yanlarına 3 damacana su 3 çuval ekmek, helva ve bisküvi aldıkları görüldü. Yakalanan kişilerin verdikleri ifadeler doğrultusunda operasyon genişletildi.

 

DEMİRYOLLARI ÇALIŞANI ELE BAŞI

 

Ekipler, alınan ifadeler doğrultusunda soruşturmayı genişletti. Yapılan çalışmalarda 20 kişiyi Erzurum ve Bingöl'den getirerek İtalya'ya götürecek organizasyonu deşifre etti. TCDD'de memur olan Ahmet B'nin çetenin elebaşı olduğu anlaşıldı. Yine TCDD'de görevli başka bir memur, gümrükte görevli bir memur, gümrük müşavir şirketi sahibi 3 kişi ve gümrük acentası sahibi 3 kişinin de çete içerisinde oldukları tespit edildi.

 

MAZOT TANKI İÇERESİNDE GİTMEYE ÇALIŞMIŞLAR

 

Erzurum ve Bingöl'den gelerek umut yolculuğuna çıkmak isteyen 20 kişinin ihracatçı firmanın İtalya'ya ihraç etmeye çalıştığı mazot tankının içerisinde kaldıkları anlaşıldı. Üstelik mazot tankının içerisinin temizlenmediği ve mazot koktuğu öğrenildi. 20 kişinin umut yolculuğuna çıktıktan birkaç saat sonra ölebileceği ifade edildi. Organizasyon içerisindeki 9 kişi ise dün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Çetenin kişi başı 4 bin Euro aldığı belirlendi. Emniyet'te sorgusu tamamlanan 9 kişi Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 17:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?