22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Mecidiyeköy kahramanına ödül

Mecidiyeköy'de içi patlayıcı dolu çantaya müdahale ederen polis memuruna ne ödülü verildi?

Mecidiyeköy'de içinde patlayıcı madde bulunan çantaya müdahale ederek düzeneği etkisiz hale getiren polis memuru, 10 maaşla ödüllendirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 24 Aralık 2007 tarihinde Mecidiyeköy otobüs duraklarında yakalanan bir teröristin üzerinde bulunan şüpheli çantaya müdahale ederek içindeki patlayıcı madde düzeneğini etkisiz hale getiren bomba imha uzmanı polis memurunun, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tarafından teşekkürname ve 10 maaş ödülüyle taltif edildiği bildirildi.

Ödülünü Cerrah'ın elinden alan polis memurunun, söz konusu patlayıcı maddenin düzeneği itibarıyla hemen patlama ihtimali bulunduğu için kendi hayatını riske atarak müdahalede bulunduğunu ifade ettiği belirtildi.

Açıklamada, Cerrah'ın da bu davranışından dolayı polis memurunu ödüllendirmek istediğini, operasyonda emeği geçen diğer görevlilerin ise daha sonra ayrıca ödüllendirileceğini bildirdiği kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 16:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi CANGÜVEN IP: 88.229.71.xxx Tarih : 28.12.2007 20:34:14

POLİS; KENDİSİ İÇİN YAŞAMIYOR,HALK İÇİN YAŞIYOR.HİÇ BİR DEVLET MEMURU BU KADAR CEVAKAR VE FEDAKAR OLAMAZ.ÇELİK YÜREKLİ POLİSİMİZİ KUTLUYORUM.SAYGILARIMLA