19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Meczup Menzil derfahından

Genelkurmay Başkanı'nın girip çıktığı Güney Nizamiye'de, bir otomobildeki şahıstan şüphelenildi. Araçtaki Mustafa Balcı etkisiz hale getirilirken "Ben Mehdi'yim. Paşa'yla görüşmeye geldim" diye bağırdı. Otomobilde iki tüfek, Balcı'nın üzerinde bir tabanca bulundu. Kızı "Psikolojik tedavideydi. Menzil dergâhına gidiyordu" dedi.

Genelkurmay önünde mavzerli meczup paniği

Genelkurmay önündeki şüpheli araç durduruldu, içinden "Ben İsa'yım" diye bağıran mavzerli, suikast silahlı bir adam çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı nizamiyesindeki güvenlik görevlilerinin, şüpheli gördükleri için durdukları bir kişinin üzerinden iki tüfek ve bir tabanca çıkması, Ankara'da heyecan yarattı. Genelkurmay karargahı önünde nöbet tutan güvenlik görevlileri, öğle saatlerinde Genelkurmay Başkanı'nın kullandığı 'Güney Nizamiye' kapısında dolaşan 41 plakalı bir otomobilden şüphelendiler.

Kırmızı-sarı plaka

Gözaltına alınan Mustafa Balcı'nın eski model, lacivert renkli Kartal marka otomobilinde, kırmızı zemin üzerine sarı kabartma harflerle 34 MUSTAFA BALCI 012 diye özel plaka olması dikkat çekti. Otomobilin içinde bulunan 45 yaşlarındaki kişiyi etkisiz hale getiren güvenlik görevlileri, otomobilde yaptıkları aramada 1 mavzer, 1 av tüfeği buldular. Adı Mustafa Balcı olduğu öğrenilen kişinin üzerinde de 6.35 mm çapında suikastlerde kullanılan küçük bir tabanca bulundu. Balcı'nın üzerinde çıkan silahların kendisine ait olduğu, aracın üzerindeki plakanın ise sahte olduğu belirlendi. Aracın gerçek plakasının 41D 4373 olduğu ortaya çıktı. Otomobilde ayrıca, Prof. Dr. Cemal Sofuoğlu'nun yazdığı, "Kur'an-ı Kerim ve Hadislere Göre Hazreti İsa ve Hıristiyanlık" dikkat çekti. Yakalandığı sırada, "Ben Mehdi'yim. Ben İsa'yım. Paşayla görüşmeye geldim. Dokunmayın bana. Bırakın beni" diye bağıran Mustafa Balcı, kelepçe takılarak gözaltına alındı.

MÜDÜR SORGULADI 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen şüpheli, Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz tarafından sorgulandı. Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a suikast yapma amacını taşıdığından şüphelenilen zanlının psikolojik rahatsızlık geçirdiği ve meczup olduğu bildirildi.

EVİNDE ARAMA 

Kocaeli'nin Gebze ilçesinden Ankara'ya geldiği öğrenilen Mustafa Balcı'nın yaşadığı ev, ailesi ve çevresinde bulunan kişiler ile irtibatları tek tek inceleniyor. Balcı'nın evindeki dergi ve kitapların yanı sıra bilgisayara da el konuldu. Olaydan sonra Genelkurmay çevresindeki devriyelerin sayısı da arttırıldı.
Sabah
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 10:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?