28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Mısır Çarşısı davasında avukat ağladı

Kamuoyunda Mısır Çarşısı davası olarak bilinen ve sosyolog Pınar Selek'in de yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında da karar çıkmadı. İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında avukatlar toplu savunma verdi, kimi avukatlar gözyaşlarını tutamadı.

Pınar Selek'in babası olan avukat Alp Selek, savunmasında Danıştay saldırısından duyduğu üzüntüyü belirterek başladı. Kızı Pınar Selek'in "Türkiye'de neden insanlar ölüyor?" sorusunun peşinden giden bir araştırmacı olduğunu söyleyen Alp Selek, emniyette kızının hakkındaki iddiaları, gördüğü ağır işkence nedeniyle kabul ettiğini savundu. Pınar Selek'in gözaltında bulunduğu 8 gün sürecinde Mısır Çarşısı'na ilişkin hiç soru sorulmadığına işaret eden Selek, "Bu dava PKK savaş mı yok barış mı istiyor? Tartışmalarının yaşandığı bir dönemde barış olmasını istemeyen bir takım güçlerin baskısıyla açıldı" dedi.

"DÜNYANIN YUVARLAK OLDUĞUNU BİLEN HERKES TÜP PATLAMASI DEDİ"

Savunma avukatlarından Ayhan Erdoğan, mahkeme heyetinin aldatıldığını belirterek savunmasına başladı. Patlamanın yaşandığı kafede çekilen ilk resimlerde zeminin sağlam olduğunu bomba ekiplerinin çektiği resimlerle gösteren Erdoğan, daha sonra çekilen tarihsiz fotoğraflarda zeminin kırıldığını gösterdi. Bunun kafede tüp değil bomba patladığını ispatlama çabası olarak niteleyen Erdoğan, "Dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen bütün bilim adamları patlamanın tüp yüzünden gerçekleştiğini söyledi. Ama emniyet bunun gaz sıkışması değil bomba patlaması olduğuna inandırmak için çeşitli deliller yaratmaya çalıştı" dedi.

AVUKATI AĞLATAN SAVUNMA

Mahkeme heyetinin duruşmaya ara vermeden sürdürmeye çalışması avukatların tepkisine neden oldu. Avukat Kemal Aytaç, aranın insani bir gereksinim olduğunu söyleyerek, hakimin ara verme ısrarına karşı çıktı. Aranın ardından savunma yapan avukat Mebuse Tekay, savunmasının başında Pınar Selek'in Dame de Sion mezunu parlak bir öğrenci olduğuna işaret ederek, başına gelen bu işlerin düşündürücü olduğunu söyledi. Savunmasının bu kısmında ağlamaya başlayan ve konuşmakta güçlük çeken Tekay'a hakim "İsterseniz savunmayı kesebilirsiniz" uyarısında bulundu. Kendisini toparlayarak, savunmasına devam eden Tekay, Türkiye'de barışın riskli bir konu olduğunu ve Pınar Selek'in babası Alp Selek'in de "Barış derneği davasından" yargılandığını açıkladı.

"KUYUMCU TİTİZLİĞİNDE ADALET BEKLİYORUZ"

Avukat Ergin Cinmen, hakimlere adaletin altın değerinde olduğunu söyleyerek, "Sizden kuyumcu titizliğinde karar vermenizi istiyorum" diye konuştu. Davaya bugüne kadar, Muş'un Korkut ilçesinden, Beyoğlu Savcılığı'na kadar bir çok kurumun katıldığını ve dilekçe verdiğini hatırlatan Cinmen, kamuoyunda Yeşil olarak tanınan Mahmut Yıldırım'ın internet sitesinde bile bu davaya geniş yer ayrıldığını vurguladı. Cinmen, Rosenberg davasıyla Amerikanın kapanmaz bir yara aldığını ve Türkiye'nin de benzer bir yara almaması için Mısır Çarşısı davasının beraatle sonuçlanması gerektiğini açıkladı.

SANIKTAN PKK İTİRAFI

Davada sanıklarından Alaattin Öge, savunmalarının ardından söz alarak bir komplo düzenlendiğini iddia etti. Öge, "Ben PKK'lıyım. Ama benim savunduğum PKK şu anda teslimiyeti esas alan değil Mazlum Çimen'lerin yolunda ilerleyendir" diye konuştu. Mahkeme heyetinin zabıta geçirdiği bu sözlerin ardından duruşma ertelendi. Aranın ardından mahkeme heyeti kararın açıklanması için davayı haziran ayına erteledi.
ANKA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 17:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?