30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Moda editörü silah pazarlığında

Moda ağırlıklı bir derginin haber müdürlüğünü yapan Sabri K.'nın da aralarında bulunduğu 3 kişi silah kaçakçılığı suçlamasıyla aranan Fuat B. ile silah pazarlığı yaparken polisin düzenlediği bir operasyonda yakalandı. 

Organize Suçlar ile Mücadele Şubesi ekipleri iki ay önce silah kaçakçılığına yönelik Pendik'te yaptığı operasyonda iki glock marka tabanca ele geçirdi. 

Olayla ilgili olarak silahların sahibi olduğu iddiasıyla Fuat B. aranmaya başlandı. B., Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bir su tesisatı dükkânına yaptığı baskında yakalandı. B. ile birlikte aylık bir dergide haber müdürü olarak çalışan Sabri K., Tarık P. ve Özkan K. da gözaltına alındı. Operasyonda işyerinde bulunan 5 tabancaya da el konuldu.

Fuat B. emniyetteki ifadesinde silahları aşırı dozda uyuşturucudan ölen bir arkadaşından aldığını söylerken, silahların alıcısının Bursa'dan gelen gazeteci Sabri K. olduğu iddia edildi. 

Sabri K.'nın ifadesinde, arkadaşı Özkan K. ile Bursa'dan geldiğini K.'nın bir arkadaşına uğramak istemesinden dolayı su tesisatı dükkânına gittiğini söylediği öne sürüldü. 

Emniyetteki sorgularının ardından Pendik Adliyesi'ne sevk edilen 4 kişiden Sabri K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada Sabri K., 10 yıl önce kendisini aldattığını düşündüğü eşi Nihal K.'nın saçlarını makine ile kazıtmış ardından da eşi ve sevgilisini tabancayla yaralamıştı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 16:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?