22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Morgda cenazeler nasıl karıştı?

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı gün ölen iki kişinin cenazeleri nasıl karıştı?

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Fikri Altınok ile Ahmet Şan'ın cenazelerinin karıştırıldığı ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, beyin kanaması geçiren 72 yaşındaki Fikri Altınok önceki gün öldü. Altınok'un şehir dışından gelen akrabalarını bekleyen yakınları, cenazeyi almak için bugün İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti.

Morgdaki işlemlerinin ardından, Fikri Altınok'un kızı Belma Altınok, cenazenin babasına ait olmadığını fark etti.

İnceleme yapan görevliler, hastanede, aynı gün 72 yaşındaki Ahmet Şan'ın da vefat ettiğini belirledi. Hastaneye çağrılan, Şan'ın yakınları, morgdaki cenazenin Ahmet Şan olduğunu teşhis etti.

Bunun üzerine Altınok ailesi, bir gün önce Ahmet Şan sanılarak toprağa verilen babalarının cenazesinin mezardan çıkarılarak, kendilerine verilmesi için savcılığa başvurdu.

Savcılık izniyle açtırılan mezardan çıkarılan Altınok'un cenazesi, ikinci kez düzenlenen törenle Gaziemir Mezarlığı'na defnedildi. Şan da Buca'da toprağa verildi.

Belma Altınok, ''Bize söylediklerine göre, cenazeler karışmış. Karşı taraf, nasıl olur da babalarının cenazesini tanımaz. Biz de fark etmeseydik, yapılan hatadan dönülemeyecekti. Bunun sorumlusu kimse hesabını soracağız'' diye konuştu

AA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 15:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?