19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Müdür arbededen gitti

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 10 Eylül'de Söğüt'te katıldığı Ertuğrul Gazi'yi Anma Şenlikleri sırasında yaşanan olaylar nedeniyle Bilecik Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç merkeze alındı. Doğanç'ın olayların ardından bölgeye gönderilen müfettişlerin isteği doğrultusunda 'soruşturmanın selameti açısından' merkeze çekildiği bildirildi. Olayların ardından bir Mülkiye ve bir polis başmüfettişi, ön inceleme raporu hazırlamıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü İsmail Çalışkan ise, saldırganlardan birinin kimliğinin tespit edildiğini, bu kişinin yurt çapında aramasının devam ettiğini bildirdi. Çalışkan, Ali Erdoğan'ın görevi konusundaki bir soru üzerine ise TBMM'ye bu konu ile ilgili soru önergesi verildiğini anımsatarak, “Söz konusu kişinin kim olduğu belli, görevi belli. Kendisi Başbakanlıkta bir memur” dedi.

SÖĞÜTTE NELER OLMUŞTU?

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Ertuğrul Gazi'yi Anma Şenlikleri'nde Başbakanlık korumalarına yapılan saldırı hakkında araştırma başlatıldı. Başbakanlık korumalarına saldırının iddia edildiği gibi vatandaşların bulunduğu tribünde gerçekleşmediği aksine girilmesi yasak protokol tribününün hemen arkasındaki bölgede gerçekleştiği ortaya çıktı.
 
Bilecik'in Söğüt ilçesinde dün düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma Şenlikleri'nde Başbakanlık korumalarından Başbakan Erdoğan'ın yeğeni Ali Erdoğan ve Başbakanlık Koruma Müdürlüğü İstanbul ekibinden bir polis memuru yaralanmıştı. Ali Erdoğan'ın yanağının arkasına 12 dikiş atıldığı açıklanmıştı.
 
Başbakanlık kaynakları, olayın basında iddia edildiğinin aksine Başbakanlık korumalarının tribünlerde bulunan vatandaşlara sataşması ile gerçekleşmediği, protokol sıralarının hemen arkasına ellerinde kesici alet ve muşta bulunan 4-5 veya daha fazla kişinin girmesi ile meydana geldiğini açıkladı. Olayı fark eden Ali Erdoğan ve diğer korumaların gruba müdahale ettiği ve bunun üzerine grubun korumalara saldırdığı dile getirildi. Başbakan Erdoğan'ın yeğeni Ali Erdoğan'a saldırı sonucu yanağının arkasına 12 dikiş atıldığı ve ayrıca Başbakanlık Koruma Müdürlüğü İstanbul ekibinden de bir polis memurunun yaralandığı kaydedildi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 12:11:19
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 13:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?