27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Müebbet istendi, tahliye oldu

Canan Akbulut, balkondan düşerek öldü. Savcı, Canan Akbulut’un kocası Edip Akbulut tarafından balkondan itildiğini ya da atıldığını iddia etti. Mahkeme ise eşini dövdüğünü itiraf eden Edip Akbulut’u serbest bıraktı.

Teyzesinin oğlu olan eşi Edip Akbulut’tan şiddet gördüğü iddiasıyla 21 Nisan’da Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı’na başvuran 24 yaşındaki Canan Akbulut, 27 Temmuz’da, evlerinin balkonundan düşerek öldü. Eşinden boşanıp baba evine dönmek isteyen Akbulut’un ölümünü şüpheli bulan savcılık, Edip Akbulut’a “Kasten adam öldürmek” suçundan dava açtı. Eşini dövdüğünü kabul eden, ancak balkondan atmadığını iddia eden Edip Akbulut, ifadesinde, “Dayanamıyorum diyerek kendisini attı.
Hemen aşağıya koşup hastaneye götürdük ama öldü” dedi. Mahkeme, Edip Akbulut’u delil yetersizliği gerekçesiyle ve kaçma şüphesi bulunmadığı için tahliye etti.

Edip Akbulut, Canan Akbulut’un ölümünden sonra gözaltına alındı. Oğulları L.A. da sosyal hizmetler yurduna yerleştirildi. Canan’ın ölümünü şüpheli bulan savcılık Edip Akbulut’un tutuklanmasına karar verdi. Edip Akbulut hakkında, kasten öldürmek suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Davaya Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı avukatları da taraf oldu. Önceki gün yapılan ilk duruşmada eşini dövdüğünü kabul eden ancak balkondan atmadığını iddia eden Edip Akbulut, şunları söyledi:

‘Ölüme sürüklendi’

“Eşimle geçim sıkıntısı yaşıyorduk ve kirada oturuyorduk. Eşime sürekli ‘Gel memlekete’ gidelim diyordum. Ama o kabul etmiyordu. İşten geç geliyordum ama eşim hiç evde olmuyordu. Hep komşuya gidiyordu. Bu yüzden tartışma yaşıyorduk. Bir gün ‘Canan bu iş böyle yürümez’ dedim. Sinirlendim. ‘Seni döverim’ dedim. ‘Erkeksen döv’ dedi. Birkaç tokat attım. Olay günü evde oğlum, baldızım ve komşu kızı vardı. Bir ara kafamı eğdim, birkaç saniyelik düşünceye daldım. Kafamı kaldırınca eşimin odadan balkona çıktığını ve bir bacağını balkondan aşağı sarkıttığını gördü. ‘Canan’ diye bağırdım ve hemen balkona fırladım. ‘Dayanamıyorum’ diyerek kendisini aşağı attı. Hastaneye götürdük ama öldü. Eşim birkaç aydır psikolojik tedavi görüyordu.” Canan Akbulut’un babası Abdurrahman Alpar “Şikayetçiyiz. İntihar etse bile ölüme kocası sürükledi” dedi.
 

Eyüp Serbest - Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 17:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?