26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Neden yakalanamadı?

Kenthaber Yazarı ve eski Emniyet Müdürü Feramuz Erdin, Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili, polisin ezberinin bozulduğunu iddia etti.

Dün gece Mehmet Ali Birand yönetimindeki 32. Gün programına konuk olan Erdin, Mart ayında Etiler'deki bir çöp konteynırında başı kesik halde bulunan lise öğrencisi Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili gelişmeleri yorumladı.

Olayın üzerinden 3 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen katilin halen bulunamamasınır nedenlerini açıklayan Erdin, "Bu cinayet polisin ezberini bozmuştur" ifadelerini kullandı.

Polisin bu tür cinayetlerde 'öfke' ve 'kıskançlık' gibi şablon nedenler üzerinden zanlıya ulaştığını hatırlatan Erdin, ancak Karabulut olayında nedenin belli olmamasının, polisin kafasını karıştırdığını iddia etti.

Erdin şunları kaydetti:

"Öfke veya kıskançlıkla işlenen cinayetler gibi, belli bir suç işleme şekli ve bunun belli şablonları var. Polis burada bir pratik geliştirmiştir ancak bu pratik, şablonun dışına taştı. İlk başlarda polis, kıskançlık nedeni üzerinden gidip, belirli tedbirleri aldı. Ancak son otopsi raporu ezberimizi bozdu. Bu son rapora kadar, hepimiz Cem Gariboğlu’nun bu cinayeti tek başına işlediğini düşünüyorduk. Ancak bunun öfke patlamasıyla mı, yoksa başka bir sebepten mi işlendiği açıklığa kavuşmadı. Bu nedenle polis dahil herkesin kafası karışık."

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 14:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?