19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Nikahta 'zimmet' var!

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı Pelitpınarı Köyü Muhtarı ve aynı zamanda Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Güzel ve Akçaova Köyü Muhtarı Remzi Yüce, kıydıkları nikahlardan altıkları paraları deftere eksik işledikleri gerekçesiyle tutuklandı.

10 TL için zimmet çıkarılan muhtarların açılan davaları etmemeleri ve duruşmalara da gitmemeleri nedeniyle haklarında fıyabi tutuklama kararı çıkarılarak tutuklanır cezaevine gönderildiler.

Alınan bilgiye göre geçtiğimiz yıl ilçede kısa süreli görev yapan Kemal Yıldız'ın Kaymakamlığı döneminde Akçaova Köyü'nde oturan bir vatandaşın nikahını Muhtarlar Derneği'inde Mustafa Güzel ile Remzi Yüce kıydı. Bu nikah masrafı olarak 140 TL para aldılar. Bunun 90 TL'si yol ücreti, 40 TL'si ise evlenme cüzdanı masrafı olarak kayıtlara geçirilirken, 10 TL deftere geçirilmedi.

Yapılan bir şikayet üzerine bu durum tesbit edilince, iki muhtar hakkında "Zimmet" davası açıldı. Bir yıla yakın süredir devam eden duruşmalara gitmeyen ve "10 TL için bişey olmaz" diye düşünen iki muhtar hakkında bu nedenle de gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. İki muhtar mahkeme kararı üzerine jandarma ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandı. Halen cezaevinde bulunan muhtarların yakınları avukat tutarak tutuklama kararına itiraz edecekleri öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 18:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?