26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Nineden dolandırıcılık şebekesi

Marmara Bölgesi'nde değişik yöntemlerle çok sayıda dolandırıcılık olayına karıştıkları ileri sürülen yaşlı bir kadın ile hamile gelini ve oğlu yakalandı.
Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Yalova'da, kendilerine Almanya'daki yakınlarından miras kaldığını söyleyerek birçok kişiyi dolandırdıkları ileri sürülen zanlılar, aylardır polis tarafından aranıyordu. Bir süre önce tekrar Yalova'ya dönen şebekeyle ilgili bir istihbarat alan Yalova polisi, zanlıları takibe aldı. Yapılan operasyonla şebekenin lideri olduğu bildirilen 60 yaşındaki Saniye A. isimli kadınla oğlu Kemal A. ve gelini Neşe A. yakalandı.

Yapılan sorgularında suçlarını itiraf eden şebeke elemanlarının Bursa, İstanbul ve Kocaeli illerinde birçok kişiyi dolandırdıkları ortaya çıktı. Dolandırıcılar adliyeye sevk edildi.
8 aylık hamile olan Neşe A., adliyeye getirilirken güçlükle yürüyebildi. 60 yaşındaki Saniye A. ise tutuklanarak cezaevine konuldu. Kemal A. ve hamile eşi Neşe A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şebekenin ele geçirilen fotoğraflarında, piyasadan dolandırdıkları paraları eğlence mekanlarında yedikleri görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 11:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?