19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Norveçli turist dehşeti anlattı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde meydana gelen kazada , İsveç ve Danimarka uyruklu iki turist ölmüş, 21 turistin ise ağır yaralanmıştı. Kazadan yaralı olarak kurtulan Norveçli turist Oddeig Bevlerg Wold ;”Şoför doğru olanı yaptı.”dedi.

Bilal A. (50) yönetimindeki 03 LT 274 plakalı tur minibüsü, içerisindeki 27 turistle birlikte sabah saatlerinde Side'de turuna çıkmış, öğlen saat 16.00 sıralarında geri dönüşe geçen minibüsün Yayla Yolu üzerinde aşağı inerken freni patlamıştı. Yayla Yolu Kavşağı'nda karşı yönden gelen araçların arasından kıl payı sıyrılan minibüs, yan yatarak metrelerce sürüklenmişti. Minibüs, kaldırım ve trafik ışıklandırmasının bulunduğu direğe çarparak durabilmiş, çarpmanın şiddetiyle minibüste bulunan turistler kırılan camlardan yola savrulmuştu. Kaza sonrası kaldırıldıkları hastanelerde tedaviye alınan turistlerden İsveçli 15 yaşındaki Oliver Andre Karlsson hayatını kaybetmişti.

Kazaya ilgili konuşan Oddeig Bevler Wold(47) ,“Çocukların tura gitmeden önce kötü bir şey olabileceğini söylediğini hatırlatan Odgeir, “Ben sorun olmayacak her şey yolunda gidecek dedim. Dağ turundan Alanya’ya yokuş aşağı dönerken şoför bağırarak Türkçe bir şey söyledi. Ters yönde olduğumuzu sanmıştım frenlerin patladığını anladık. Ama bunu fark edince her şey için çok geç olmuştu” diye konuştu.
Tur minibüsü şoförünün otobüsü devirmesem herkes ölecekti açıklamasıyla ilgili konuşan Oddgeir, “Kaza sonrasında ben de herkese aynı şeyi söylemiştim. Eğer aracı sola yatırmasaydı daha korkunç bir şey olabilirdi. O yüzden en doğru şeyi yaptığın düşünüyorum. Çıkışta herşey yolundaydı ancak hızlı gitmesi dönüşte korkutmuştu” şeklinde konuştu.

Eşinin hala hastanede olduğunu belirten Eddgeir, iyileşmesi için çocukları ile birlikte dua ettiklerini belirtti.Alanya’ya 3. kez geldiğini söyleyen Norveçli turist Alanya ve Türkiye’yi çok sevdiklerini belirtti.
Kaza sonrası adliyeye sevk edilen minibüs şoförü Bilal A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Bilal A., Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'ne gönderildi. 

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2013 Pazar 11:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?