29
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

O hazine bulundu - Galeri

Yaşlı ve kimsesiz gayrimüslümleri öldüren çetenin kurbanı olduğu belirtilen Vanda Ayaşlı'nın mücevherleri zanlının kardeşinin banka kasasından çıktı

İstanbul’da bir "suç örgütü" tarafından domuzbağı yöntemiyle öldürüldüğü öne sürülen Vanda Ayaşlı Esen’in mücevherlerinin, suç örgütünün elebaşı olduğu belirtilen Çetin Acar’ın kız kardeşi Yaşar Acar’ın bir banka şubesindeki kiralık kasasında bulunduğu belirlendi.

Yaşlı ve kimsesiz kişilerin mülklerinin tehdit yoluyla ele geçirilmesine" ilişkin 6’sı kadın 14 kişinin tutuklandığı suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında çalışmalarını sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, suç örgütünün elebaşı olduğu belirtilen Çetin Acar’ın kız kardeşi Yaşar Acar’ın, bir bankanın Kocamustafapaşa’daki şubesinde kiralık kasası olduğunu belirledi.

Mahkeme kararıyla açılan kasada, Beykoz’daki yalısı elde edildikten sonra öldürüldüğü öne sürülen Fransız asıllı Vanda Ayaşlı Esen’in mücevherleri ele geçirildi. Kasada bulunan, Sadullah Paşa’nın ve Berlin Antlaşması’nı imzalayan sefirlerin imzalarının bulunduğu yelpaze ile elmas, pırlanta, yakut, altın ve incilerden oluşan yaklaşık 50 parça mücevher, Vanda Ayaşlı Esen’in tek varisi İbrahim Ayaşlı Esen’e teslim edilecek. Bu arada, basın mensuplarına gösterilen mücevherler arasında, Vanda Ayaşlı Esen’in fotoğrafının bulunması gereken bir parçada da suç örgütü elebaşı Çetin Acar’ın kız kardeşi Yaşar Acar’ın fotoğrafının olduğu görüldü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 23:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?