28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Okul önündeki seyyar kırtasiyeciler bıçak deposu

İstanbul Gaziosmanpaşa (GOP) Belediyesi’nce ilçedeki okulların önlerinde seyyar satıcılara yapılan baskında öğrencilere satılmak üzere olan yüzlerce kesici alet ele geçirildi. Kesici aletleri satan işportacıların gözaltına alınmaması dikkat çekti.

Bunun üzerine GOP Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte ilçede yaşanan şiddet olaylarının önüne geçmek sabah saatlerinde amacıyla “Okullarda Sevgi Yeşersin” adını verdiği bir operasyon düzenledi.

Özellikle ilçedeki liselerde son aylarda artış gösteren şiddet olayları üzerine, okul önlerinde ve çevresinde yasa dışı satış faaliyetinde bulunan seyyar satıcılara baskın düzenlendi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, yaptıkları aramalarda ele geçirdikleri kesici aletler karşısında şaşkınlığa uğradı. Aralarında muşta, sustalı bıçak ve çok sayıda çakının da bulunduğu yüzlerce ele geçirildi.

Okulların çevresinde kırtasiye malzemeleri satan birçok seyyar satıcının tezgahında öğrencilere satılmak üzere gizlenmiş çok sayıda kesici ve delici alet bulundu.
Okul çevresindeki işportacılara yapılan baskın sırasında, bir ara sokakta 13-14 yaşında iki çocuğun kavga ettiği ve çocuklardan birinin diğerine bıçakla saldırdığı görüldü. Zabıtanın müdahele etmesi üzerine kavga eden çocuklar olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

GOP Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında bugüne kadar ele geçirilen kesici aletler sergilendi. GOP Belediye Başkanı Erhan Erol, liselerde yaşanan son şiddet olaylarının önüne geçilmesi amacıyla denetimlerin sıkılaştırıldığını vurguladı.

Erol, “Yaklaşık iki aydır hemen her gün okul önlerinde öğrencilere bu tip aletleri satan işportacılara baskınlar düzenleyip, ellerindeki aletlere el koyuyoruz” dedi.

Vatandaşların bu tip seyyar satıcılar konusunda özellikle kendilerini bilgilendirilmesini isteyen Erol, “Bizler okullarda şiddet yerine sevginin egemen olmasını istiyoruz. İşporta tezgahlarında insanın yaşamına kastedici bu tip silahların satışını engellemek için çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.

Süreyya Havzalı - İÜHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 17:28:18
Güncelleme :17 Nisan 2006 Pazartesi 17:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?