19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Okullarda şiddet tırmanıyor

Okullarda şiddet tırmanıyor. Manisa'da bir öğrenci okulda tartıştığı başka bir öğrenci tarafından 10 yerinden bıçaklandı. Bursa'da ise bir öğrenci arkadaşını ustura ile göğsünden yaraladı.

Manisa:
Manisa Osmancalı Çok Programlı Lisesi'nde öğrenim gören iki öğrenci arasında kavga çıktı. Öğrencilerden biri kavga ettiği arkadaşını 10 yerinden bıçakladı.

Yaralanan öğrenci hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan diğer öğrenci adliyeye sevk edildi.

Bursa:
Bursa'nın Orhaneli İlçesi'nde, öğrencilerin kaldığı pansiyonda iki öğrenci arasında çıkan kavgada bir öğrenci bıçakla yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saatlerinde öğrencilerin kaldığı pansiyonda meydana geldi. İki öğretmenin pansiyonda kalan öğrencilere etüt yaptırdığı esnada Orhaneli Ahmet Necati Yılmaz çok programlı lisesi 10-A sınıfında okuyan A.İ. ile Orhaneli Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi E.S. arasında kavga çıktı.

Öğrencilerden E.S.'nin kitabın arasındaki cam parçacıklarını A.İ.'nin üzerine üflemesiyle başlayan kavgada, A.İ., cebinden çıkardığı çakıyı arkadaşı E.S.'ye sapladı. İlk müdahalesi Orhaneli Devlet Hastanesi'nde yapılan E.S., Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ameliyata alınan yaralı öğrenci hayati tehlikeyi atlatamazken, diğer öğrenci gözaltına alındı.

İstanbul:
İstanbul Üsküdar'da ise okul bahçesinde iki öğrenci arasında çıkan kavgayı izleyen 11 yaşındaki bir öğrenci, bıçakla kolundan yaralandı.

Küçük çocuk tedavi altına alınırken, kavgaya karışan 13 yaşındaki iki çocuk gözaltına alındı. Okul yönetimi olayın ardından kapıları sıkı sıkıya kapatıp, gazetecilerle öğrencilerin karşılaşmasına engel olmaya çalıştı.

Mersin:
Mersin'de de 20 şubatta bir lise öğrencisi, internet kafede tartıştığı iki ilköğretim okulu öğrencisini bıçaklayarak ağır yaraladı. Olaydan sonra kaçan lise öğrencisi yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 09:07:17
Güncelleme :22 Şubat 2006 Çarşamba 17:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?