19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Öldürülmesi planlanan Zapsu'ya koruma

Atabeyler Operasyonu’nda yakalanan grubun öldürmeyi planladığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Cüneyt Zapsu’ya, Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından koruma tahsis edildi. 2 kişilik koruma ekibinin başına ise eski Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanı Hanefi Avcı’nın Özel Kalem Amiri olan Başkomiser Erdoğan Saka getirildi. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Genelkurmay arasında gerginlik yaratan hatta Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gizli “askere dokunmayın” genelgesine neden olan Atabeyler Operasyonu, son günlerin popüler ismi Zapsu’ya yaradı. Operasyon çerçevesinde ele geçen krokilerde öldürülmesi planlanan Başbakan’ın danışmanı Zapsu, koruma talebinde bulundu. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı değerlendirme sonucunda, geçtiğimiz ayın başında Zapsu’ya 3 kişilik bir koruma ekibinin görevlendirilmesine karar verildi. 

Kararın ardından Koruma Şubesi’nin en gözde elemanlarından olan ve Özel Harekat Dairesi’nde Terörle Mücadele için yetiştirilmiş 2 polis memuru ilk çapta Zapsu’ya gönderildi. Özel Timcilerin ardından da koruma amiri olarak da Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndan hükümetle ters düştüğü gerekçesiyle Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne görevlendirilen Hanefi Avcı’nın beyni olarak bilinen Özel Kalem Amiri Başkomiser Erdoğan Saka görevlendirildi. 

Bu görevlendirmelerin ardından Batman’da özel timcilerin şehit edilmesi nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın Gölbaşı’nda bulunan üssüne bir ziyarette bulunan Zapsu, şahsen tanıştığı Daire Başkanı Behçet Oktay’a korumalar için teşekkür etmeyi ihmal etmedi. 


ANKA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2006 Pazartesi 17:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?