22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Öldürüp etini dağıtmak delil değil mi?

Suudi Arabistanlı işadamı İsmetullah İhsan'ı öldürüp, parçalara ayırdıkları cesedini 'kurban eti' diye komşulara dağıttığı ileri sürülen Afganlı sanıklar Halil Beg ile Cora Çakır'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Yargıtay tarafından fazla bulundu.

Yargıtay, cinayetin canavarca bir hisle işlendiği konusunda yeterli delil olmadığını, bu sebeple sanıkların 24-30 yıl hapis cezasını öngören kasten adam öldürmek suçundan hüküm giymesi gerektiğini belirtti.

İşadamı İsmetullah İhsan, 2001 yılında Türkiye'ye gelmiş ve dayısının yanına yerleşmişti. Suudi Arabistanlı işadamı İsmetullah İhsan, 26 Aralık 2001 tarihinde Özbek asıllı Afganistanlı Halil Beg ile arkadaşı Cora Çakır tarafından öldürülmüştü. Halil Beg'in evinde yapılan incelemede, duvarlarda ve lavaboda kan izlerine rastlanmıştı. Gözaltına alınan sanıklar polis ifadelerinde, 7 çocuk babası işadamını öldürüp parçalara ayırdıktan sonra komşulara 'kurban eti' diye dağıttıklarını itiraf etti. Yargıtay'ın verdiği kararın ardından dosya yerel mahkemeye gönderildi. Afganistanlı iki sanığın yeniden yargılanmalarına başlandı.

Zaman
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 18:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?