22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

'Ölüm İçeceği' çetesine darbe!

Bursa'da düzenlenen operasyonda, sahte içki ürettikleri ve piyasaya sürdükleri iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı.

Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, yılbaşının yaklaşması nedeniyle bazı kişilerin kentte ruhsatsız alkollü içecek imal ederek, satacakları yönündeki istihbarat bilgilerini değerlendiren güvenlik güçleri, ''Ölüm İçeceği'' adı verilen operasyon düzenlendi.

İhsaniye Mahallesi'nde faaliyet gösterdiği belirlenen bir imalathaneye yapılan baskında, sahte içki ürettikleri öne sürülen Tamer A. (34), Sunay Ş. (39) ve Bülent H. (26) gözaltına alındı.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda operasyonu genişleten polis ekipleri, imal edilen sahte içkileri piyasaya sürdükleri iddia edilen Necati K, Metin B. ve Arif B'yi de yakaladı.

Operasyonda, yüzlerce şişe sahte şarap ve viski, çok sayıda boş şişe ile şişe kapaklama makineleri, elektrikli filtre cihazı, alkolmetre, viski yapımında kullanılan konsantre sıvı, toz halinde şarap aroması, 30 bin adet şişe kapağı, 28 bin adet sahte etiket, sipariş fişleri, irsaliye faturaları, 1 adet ruhsatsız el yapımı silah ve 26 mermi ele geçirildiği bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğünden sağlığa zararlı olduklarına dair rapor alınan sahte içkilerin, Bursa ve bağlı ilçeler ile çevre il ve ilçelere dağıtıldığının tespit edildiği öğrenildi.

Piyasada fiyatı 15-20 YTL arasında değişen şarapların sahtesinin 2.5-5 YTL, 38-50 YTL'ye satılan viskilerin sahtesinin ise 7.5-9 YTL arasında piyasaya sürüldüğünün anlaşıldığı belirtildi.

Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir de konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların sahte içkilere karşı hassas olması gerektiğini belirterek, ''Operasyonda görev alan arkadaşlarıma başarılı çalışmalarından
dolayı teşekkür ediyorum. Piyasada, operasyon düzenlenen imalathaneden satılan sahte içkilerin var olduğunu öğrendik. Vatandaşlar, içki alırken dikkat etmeli ve bilmedikleri yerlerden içki almamalılar'' dedi.

Zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından, ''Sahte içki üretmek, satmak, halk sağlığını tehlikeye düşürmek ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet etmek'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

AA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 15:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?