20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Ölüm imalathanesi!

Türkiye'nin batı bölgelerinde kaçak içkiden dolayı meydana gelen turist ölümlerinin ardından kaçak içki tacirlerini sıkı bir şekilde takip eden Gaziantep polisi, şok bir operasyonla kaçak içki imalathanesini bastı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan çalışmalarda Küsget Sanayi Bölgesinde Kurulu bir işyerinde sahte içki imal edildiği ve turistik bölgelerde piyasaya sürüldüğü şeklinde bilgilere ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen polis şüphelileri ve imalathaneyi tespit edebilmek için uzun süren takibi başlattı. Takip sırasında tespit şüpheli şahısların turistik bölgelerde sahte olarak imal edilen içkilerden ölümlerin artması ve basında yer alması sebebiyle içki imalatına ara verdikleri tespit edildi.

Şahısları suçüstü yakalamak isteyen polis imalathanenin yerini de tespit ederek ortaya çıkara bilmek için yaklaşık 3 ay bekledi. Uzun süren takibin ardından, şahısların basında yer alan haberlerin ve toplumdaki konu ile ilgili farkındalığın azalması sonrasında tekrar içki imalathanesine döndü. Takibi bir an olsun bırakmayan Gaziantep polisi Antalya başta olmak üzere tatil bölgelerine sevkiyat hazırlıklarına giren şüphelileri yakalamak için Cumhuriyet Savcısının talimatıyla düğmeye bastı. İmalathaneye şok bir baskın yapan polis 4 kişiyi suçüstü yakaladı. Nefes kesen operasyonda etkisiz hale getirilen 4 kişi gözaltına alındı.

Sahte içki imalathanesinde yapılan incelemeler ise akıllara durgunluk verdi. İçki markalarını bire bir taklit eden şahısların bidonlar dolusu sahte içkiyi şişelere doldurduğu tespit edildi. Binlerce dolu sahte içkiye el koyan polis depoyu tamamen boşalttı. Yapılan incelemelerde 7 bin 560 şişe sahte içki, bidonlarda bulunan 506 litre şişelenmeye hazır içki ele geçirildi. 1 adet kapak makinesi, 1 adet su arıtma cihazı, bin 50 koli 12 adetlik toplam:12 bin 600 boş şişe, 20 litre beyaz renkli votka tatlandırıcısı, 5 litre koyu renkli viski tatlandırıcısı, çeşitli markalara ait binlerce kapak ve etiket, 1 adet santrafüj, 2 kilo civarında arıtıcıda kullanılan kaya tuz, 1 adet su sertlik ölçme kiti ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan M.K.K. (47), A.Y. (40), M.P. (29) ve M.P. (52) ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. İşlemleri tamamlanan şahıslar 'Sahte İçki İmalathanesi' suçundan adli makamlara sevk edildi

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2011 Cuma 12:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?