26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Önce sayaca bakmışlar sonra...

Ankara polisinin çökerttiği 5 kişilik bir hırsızlık şebekesinin soygun için gittiği evlerin doğalgaz sayaçlarındaki gaz oranının az veya çok olmasına dikkat ettikleri anlaşıldı. Şebekenin sayaçta çok gaz olması durumunda ev sahiplerinin zengin olacağını düşünerek tercihlerini ortaya koydukları anlaşıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri son günlerde Bahçelievler'de gündüz saatlerinde kapı kilit göbeklerinin kırılmak suretiyle evlerde meydana gelen hırsızlık olaylarının yaşanması üzerine bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda Murat Can E., Hüseyin E., İbadullah P. isimli zanlılar suçüstü yakalandı.

Operasyonun devamında zanlılarla birlikte hırsızlık olaylarına karıştıkları ve çalıntı malzemeleri satın aldıkları belirlenen Yiğit K. ve Ali Ş. isimli şüpheliler de gözaltına alındı. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, zanlıların sorguları sonucunda Bahçelievler bölgesindeki 9 ayrı evden hırsızlık olayını aydınlattı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalar sırasında zanlılardan Mutlu Can K.'nın annesi evde bulunan bazı elektronik malzemeleri sobaya atarak yakmaya çalıştığı sırada yakalandı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çalıntı oldukları belirlenen 1 adet LCD televizyon, 7 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet UFO ısıtıcı, 2 adet
bilgisayar yazıcısı, 1 adet play station, 3 oyun makinesi ve çok sayıda oyun CD'leri ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi.

Zanlıların yapılan sorgularında hırsızlık amaçlı girecekleri evlerin doğalgaz saatlerine bakarak yüklü miktarda gaz olan saatlerin olduğu evleri tercih ettiklerini ve bu evlerde değerli eşya bulabileceklerini düşündüklerini söylediği öğrenildi.
Hırsızlık Büro ekipleri vatandaşları çelik kapılarının göbek kısımlarının demir çubuk ve kapı rozetleri takılmak sureti ile güçlendirilmesi konusunda uyardı. Zanlılar yapılan polis sorgularının ardından adliye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 14:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?