25
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Organ çetesi yıkıldı

Çökertilen organ çetesiyle birlikte umudunu bu çeteye bağlayan hastalar ve aileleri yıkıldı. Kızına aldığı böbreğin nakli için beklediği iddia edilen bir anne, “Operasyonu 2 gün sonra yapsaydınız ne olurdu?” dedi

Antalya polisinin 6 ilde 39 adrese düzenlediği operasyonlarla çökertilen organ nakli çetesine yönelik soruşturma, organ bekleyen ya da organlarını satmak isteyenlerin dramlarını da ortaya koydu. Çetenin lideri olduğu öne sürülen Mehmet Günay ile 8 adamının gözaltına alındığı operasyonlarda, organlarını satan ya da nakil için bekleyen 29 kişinin daha ifadesi alındı.

‘Çocuğumuz ölecek’
Ankaralı öğretmen Abdullah Gürbüz ile sağlık memuru eşi Gülseren Gürbüz’ün dramı ise yürek burktu. 14 yaşında kronik böbrek rahatsızlığı oluşan, 5 yıldır diyalize giren kızları Gülşah Dilşah Şimşek (31) için çeteden böbrek satın aldıkları öne sürülen çift, operasyonla yıkıldı. Kızlarının iki gün sonra ameliyat olacağını söyleyen Gülseren Gürbüz’ün, “Ah bu operasyonu 2 gün sonra yapsaydınız ne olurdu? Çocuğumuz ölecek. Onu yaşatmak için adeta savaş veriyoruz” sözleri, po-lisleri de şaşırttı.

‘Nakil son şansım’
Şüpheli sıfatıyla ifade veren Şimşek de “Bu nakil sayesinde hayatım kurtulacak, yepyeni bir yaşama başlayacaktım. Ancak operasyon olunca mağdur oldum. Haftada 3 gün diyalize giriyorum. Nakil son şansım” dedi. Baba Abdullah Gürbüz ise kızına böbreğini verecek kişiyle aralarında para ilişkisi olmadığını iddia etti. “Bizim çeteyle ve lider olduğu söylenen Mehmet Günay ile bir alakamız yok. Kızım onunla diyaliz merkezinde tanışmış” diye konuşan Abdullah Gürbüz, bu tanışıklık nedeniyle ifadelerine başvurulduğunu söyledi.
Gürbüz, “Böbreğimi verecektim, şeker çıktı. Eşim verecekti, kanser çıktı. Kardeşleriyle kan grubu uymadı. Teyzesi vermeye razı oldu, tansiyon nedeniyle olmadı. Bu tamamen gönül rızasıyla olacaktı, para karşılığı değil. Operasyon olunca ertelendi, nakil yine olacak” dedi.
 

MİLLİYET
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 18:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?