22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Ortak aradı fidyeciler kaçırdı

İsviçre'de peynir fabrikası kurmak amacıyla gazetelere ilan verip ortak arayan işadamını fidyeciler kaçırdı.

İsviçre'de peynir fabrikası kurmak için internet aracılığıyla kendisine ortak aradığını bildiren iş adamı Anton Dominik
Staller'i ortaklık için davet ettikleri İstanbul'da alıkoyarak ailesinden 50 bin Avro fidye istedikleri öne sürülen biri kadın 3 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İsviçre'de çeşitli alanlarda faaliyet gösteren iş adamı Anton Dominik Staller, ikamet ettiği Almanya'da internet ve bazı gazetelere ilan vererek, İsviçre'de peynir fabrikası kurmak için ortak aradığı duyurdu. 

ş adamının internet ortamındaki ilanını gören Metin K, Ayhan Y. ve bir süre önce ayrıldığı eşi Özlem D, iş adamını tuzağa düşürmek için hazırladıkları plan doğrultusunda, Staller ile irtibata geçti.

Staller'e 3 milyon Avro paralarının bulunduğunu ve bu para ile kendisiyle ortaklık kurmak istediklerini belirten Metin K, anlaşmak üzere iş adamını İstanbul'a davet etti.

İsviçre'den ortaklık anlaşması için 1 Ekim 2007 tarihinde İstanbul'a gelen Anton Dominik Staller'i, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde karşılayan söz konusu kişiler, iş adamını bir otomobile bindirerek Silivri'de bulunan bir villaya götürdü.

Darp ettikleri iş adamından serbest kalması için 50 bin Avro fidye isteyen şüpheliler, kendisini alıkoyan kişilerin isteğini yerine getirmek için, İsviçre'de bulunan ailesi ve yakınlarını arayarak, 50 bin Avro getirmelerini talep etti.
İş adamının bu davranışından şüphelenen eşi İda Staller, İsviçre polisine giderek kocasının kaçırılmasından şüphelendiğini belirterek yardım istedi.

Bunun üzerine harekete geçen İsviçre polisi, İnterpol aracılığı ile Türk polisini bilgilendirerek, görevlendirdiği bir polis ile iş adamının eşi İda Staller'i İstanbul'a gönderdi.

HAVALİMANINDA SUÇÜSTÜ

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde kendilerine istedikleri 50 bin Avro'yu getirecek olan İda Staller ile buluşan şebeke elamanı Özlem D, takipte olan polis tarafından suçüstü yakalandı.

Bu kişin ifadeleri doğrultusunda harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Silivri Selimpaşa'da bir villaya operasyon düzenleyerek, darp edilerek alıkonulan iş adamını kurtarırken, Metin K. ve Özlem D'nin bir süre önce
ayrıldığı eşi Ayhan Y'yi gözaltına aldı.

Zanlılar'dan Ayhan Y'nin daha önce de benzeri suçlardan emniyette kaydının olduğu, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 14:48:06
Güncelleme :6 Ekim 2007 Cumartesi 20:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?