19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Ortakları tarafından dövülerek öldürüldü

İstanbul’da 25 gün önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan işadamı Metin Sayın’ı, kurdukları şirketin zarar etmesinden sorumlu tutan ve alacaklarını tahsil edemeyen iş ortaklarının döverek öldürdükleri belirlendi. Cinayet zanlısı 4 kişi gözaltına alındı.

BEYOĞLU Cumhuriyet Savcılığı’na 1 Mart tarihinde Metin Sayın’ın yakınlarının başvurusunun ardından, Asayiş Şube Müdürlüğü dedektifleri soruşturma başlattı. Son olarak Maslak’ta oto tamirciliği yapan bir arkadaşının yanına gittiğini söyleyen Metin Sayın’dan bir daha haber alınamadığı ve telefonunun kapalı olduğu belirlendi. Metin Sayın’ın kısa süre önce bir tekstil ve gıda firması kurduğu iş ortakları aranmaya başlandı.

Polis önceki sabaha karşı yaptığı baskında iş ortaklarından 42 yaşındaki H.Ö’yü gözaltına aldı. Gasp Büro Amirliği’nde sorgulanan H.Ö’nün cinayeti itiraf ederek cesedi Feriköy’de boş bir binanın içine attığını söylemesi üzerine yapılan incelemede, binada 26 Şubat tarihinde bulunan kimliksiz cesedin Metin Sayın’a ait olduğu belirlendi. Olayla ilgili aranan diğer ortaklar 39 yaşındaki H.T, 37 yaşındaki G.S. ve 36 yaşındaki H.D. de yakalandı.

ÖDENMEYEN KREDİLER

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan zanlıların bir süre önce Bağcılar’da bir tekstil firması, Fatih’te de bir gıda firması kurdukları belirlendi. Firmaların zanlılardan H.Ö’nün üzerine alınan banka kredileriyle finanse edildiği, ancak daha sonra bu paraların ödenmemesi üzerine ortaklar arasında kavga çıktığı anlaşıldı. Olay günü Taksim’de bir büroda toplanan ortakların olayın sorumlusu olarak gördükleri Metin Sayın’dan banka borçlarının ödenmesini istedikleri, olumsuz cevap alınca kaçırarak öldürdükleri ortaya çıktı.

HAPİSTEN AFLA ÇIKMIŞ

Polis tarafından sorgulanan zanlıların eski sabıkalı olduğu da ortaya çıktı. H.Ö’nün 1996 yılında Maltepe’de otopark bekçiliği yapan Ali Kokarca’yı tabancayla öldürmek suçundan 15 yıl ceza aldığı, ancak şartla tahliye yasasından faydalanarak 2002 yılında serbest bırakıldığı belirlendi. Diğer ortaklardan H.T’nin yaya gaspı, yalan beyan, sahte kimlik kullanmak ve dolandırıcılık suçlarından sabıkalı olduğu anlaşıldı. Poliste susma hakkını kullanan ise H.D’nin ise sahte evrak kullanarak dolandırıcılık, zorla senet imzalatmak suçlarından daha önceden polis tarafından yakalandığı belirtildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 04:23:21
Güncelleme :26 Mart 2006 Pazar 04:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?