22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Öz kardeşini ölüme terketti

Kardeşini motosikletin arkasından düşüren alkollü şahıs, telaşa kapılarak öz kardeşini olay yerinde bırakıp kaçtı.

Tekirdağ'da, motosikletiyle aşırı hız yapan ve kardeşini motosikletin arkasından düşüren alkollü şahıs, telaşa kapılınca öz kardeşini olay yerinde bırakarak kaçtı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen ekipler, şahsın hayatını kaybettiğini belirledi.

Edinilen bilgiye göre, olay çevre yolunda saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte alkol alan B.Ö. ve G.Ö. kardeşler eve gitmek için plakasız motosikletle yolla çıktı. Motosikleti kullanan B.Ö. (40) aldığı alkolün etkisiyle hakimiyetini kaybedince, arkasında bulunan kardeşi G.Ö.'yü yere düşürdü. Kardeşinin kanlar içinde yerde yattığını gören B.Ö. panik içinde olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, G.Ö.'nün başından aldığı darbe sonucunda hayatını kaybettiğini belirledi.

G.Ö.'nün cenazesi Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ekiplerinin G.Ö.'ye ait cep telefonuyla haber verdiği yakınları hastanede sinir krizleri geçirdi. Kazadan sonra hastaneye gelen B.Ö. ise ailesine bir süre teselli verdikten sonra gözden kayboldu. Bu sırada polis G.Ö.'ye bir otomobilin çarptığı ihtimali üzerine araştırmalarına başladı.

Ö. ailesinin evlerinin yakınlarında hasarlı bir motosikletin olduğu ihbarını alan polis ekipleri, G.Ö.'nün ağabeyi ve o gece birlikte alkol aldıkları arkadaşlarını gözaltına aldı. B.Ö.'nün polise verdiği ifadede suçunu itiraf ederek, "Kardeşim ve arkadaşlarımla birlikte bir süre alkol aldık. Daha sonra eve gitmek için motosiklete bindik. Çevre yolu göçmen konutları önünde motosikletin dengesini kaybettim. Bu sırada kardeşim arkamdan düştü. Hemen durup baktım ama onu kanlar içinde görünce öldüğünü düşünerek ehliyetim yok diye ve de alkollü olduğum için korkarak kaçtım" diyerek kendisini savunduğu öğrenildi.

Tekirdağ Çarşı Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen B.Ö. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Adliye çıkışı kendisini görüntüleyen basın mensuplarına kızan B.Ö, "Terörist miyim ben? Neden beni çekiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 11:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?