20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Öz kızlarına oyun oynadılar

Sivas'ın Suşehri ilçesinde,kendisinden 16 yaş büyük biriyle evlendirilmek istenen 16 yaşındaki kız, cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği nişanlısı ile buna aracı oldukları ve kendisini darbettiklerini öne sürdüğü ailesinden şikayetçi oldu.

Sivas'ta ailesi ile birlikte yaşayan N.D. (16), iki ay önce Y.Y. (32) ile nişanlandı. Evlenmek istemeyen N.D.'yi annesi D.D. (40), babası Y.D. (42) ve halası S.S. ikna etmeye çalıştı. Nişanlısı ile de görüştürülen N.D., yakınları tarafından darp edildiği ve evlenmesi için baskı yapıldığı iddiasıyla Merkez Karakol Amirliği'ne giderek ailesi hakkında şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine polis ekipleri D.D., Y.D., S.S. ve Y.Y. ile birlikte, Y.Y.'nin annesi M.Y.'yi (59) gözaltına aldı. Merkez Karakol Amirliği'nde ifadeleri alınan 5 kişi, sağlık raporları alındıktan sonra savcılığa sevk edildi.

Buradan da nöbetçi mahkemeye sevk edilen kızın annesi D.D., babası Y.D., halası S.S. ve nişanlısı Y.Y., 'küçük çocuğa cinsel istismara sebep olmak', 'evlenmek amacıyla çocukları cinsel beraberliğe zorlamak' suçundan tutuklandı. Tutuklanan 4 kişi Giresun Şebinkarahisar ilçesindeki cezaevine gönderildi.

Bu arada, zorla evlendirilmek istenen 16 yaşındaki N.D.'nin ise Sivas Çocuk Yetiştirme Yurdu'na gönderileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 15:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?