28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Paraları yollayın yoksa...

Yük, kargo, yolcu taşıyan sürücüler için sahte psikoteknik muayene raporları hazırlayan şebeke, bir tabip binbaşıyı da kullandı. Savcılık fezlekesinde Binbaşı A.F.B. hakkında şebeke üyelerinin yaptığı görüşmeler dosyaya girdi. İki kişinin konuşmasında "Paraları yollayın, yoksa A.F.B. imza atmaz, bu iş yatar." deniliyor.

Sivas polisi, kasım ayı başında yük, yolcu, kargo taşımacılığı yapan sürücüler için zorunlu psikoteknik muayene raporlarında sahtecilik yapan, aralarında bir tabip binbaşının bulunduğu şebekeyi çökertmişti. Sürücüleri muayene etmeden rapor düzenleyen tabip binbaşı tutuklanarak cezaevine gönderilirken hakkındaki savcılık fezlekesinde zanlıların, "Paraları yollayın, yoksa binbaşı imza atmaz." konuşmaları dosyaya girdi. Sivas, Balıkesir, Ankara ve İzmir'de yapılan operasyon sonrası mahkemeye çıkarılanlar aralasında Tabip Binbaşı A.F.B. ve psikolog A.F.'nin de bulunduğu 6 kişi cezaevine gönderilmişti.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılı-ğı'nın yürüttüğü soruşturmanın fezlekesi tamamlandı. Balıkesir Askerî Hastanesi'nde görevli, aynı zamanda özel muayenehanede de çalışan Binbaşı A.F.B., psikoteknik belgeyi almak isteyen sürücüleri muayene etmeden para karşılığında usulsüz rapor vermekle suçlandı. Fezlekede tutuklu binbaşı ile ilgili ağır suçlamalar yer aldı. A.F.B.'nin çeteyle ortak çalıştığı ileri sürüldü. Binbaşının para karşılığı, sürücüye test ve sağlık taraması yapmadan 'olur raporu' verdiği öne sürüldü. Fezlekede zanlıların telefon görüşmeleri de yer aldı. Telefon görüşmelerinden zanlıların psikoteknik belgeyi almak için izledikleri yol da deşifre edildi. Şüpheli Ş.Ö. bir konuşmada, "Abdullah abi diye bir adam geliyor oraya şimdi. Psikoteknik lazım ona. Ehliyet fotokopisi bir tane fotoğraf 70 milyon da para al." diyor. T.B de, "Teste girmesin mi?" diyor. Bunun karşılığında "Teste girmesin, direkt" cevabını alıyor.

'BİNBAŞININ MAAŞINI ÖDEYELİM'

Binbaşı A.F.B.'nin çeteyle irtibatı da telefon dinlemelerine yansıdı. Tutuklanan örgüt üyesi A.Ş.'nin diğer şüpheli Ş.Ö.'ye "Sivas işini fazla sallamayın. Paraları yollayın. Yoksa A.F. imza atmaz. Bütün iş yatar. Bu herifin maaşını ödeyelim." dediği belirlendi. Dinlemelere takılan bir diğer görüşmede de Ş.Ö. isimli tutuklu H.C. isimli şüpheliye Binbaşı A.F.B.'ye verilmesi gereken paralarla ilgili talimat veriyor. Ş.Ö., H.C.'ye "Toplayabildiğin kadar para topla da şu A.F.'nin parasını ödeyelim. Başımıza bela olacak, imza atmayacak." diyor.

Şüphelilerden T.B. ise ifadesinde "Ş.Ö.'ye ait işyerinde hazırlanan psikoteknik belgeleri A.F.B.'ye imzalatıyorduk. A.F.B. sürücüleri görmüyordu, evrak üzerinden imzalama yapıyordu." dedi.

Binbaşı A.F.B. fezlekede yer alan ifadesinde, psikoteknik kartları üzerinde imzasının olmasını iyi niyetli olarak kabul ettiğini ve boş kâğıt üzerine 3-4 adet değişik ebatlarda imza attığını söyledi. Bu imzaların istismar edilerek başka işlerde kullanılmış olabileceğini ileri süren A.F.B. hakkında isnat edilen suçlamaları kabul etmedi.

Sedat Güneç - Zaman
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2009 Pazartesi 21:43:11
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 21:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?