19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Parkta içkiye belediyeden 124 YTL ceza

Üsküdar Belediyesi Encümeni, Paşalimanı Parkı'nda arkadaşlarıyla içki içen emekli Ahmet Turan Aykul'a 'umuma mahsus yerde alkol aldığı' gerekçesiyle 'takdiren' 124 YTL ceza kesti


'Alkol alınabilen işletmelere sınırlama getiren yeni içkili bölge haritası', tartışmaya sebep olan Üsküdar Belediyesi'nin encümen kararıyla parkta alkol alanlara da para cezası kestiği belirtildi. Üsküdar Paşalimanı Parkı içinde arkadaşlarıyla alkol alan emekli müzisyen Ahmet Turan Aykul'a 124 YTL ceza verildi. Cezaya gerekçe olarak, "umuma mahsus yerlerde emir ve yasaklara uymayarak alkol alması" gösterildi.

Karar oybirliğiyle alındı
Alınan bilgiye göre, belediye encümeni tarafından 7 Temmuz'da oybirliğiyle alınan karar, 1 ay önce Aykul'un eline geçti. Şaşıran Aykul cezayı ödemedi. Aykul, "4 arkadaşımla içki içip sohbet etmek amacıyla parkta oturduk. Ekipler geldi. 'Burada içki içmek yasaktır' diyerek kimliklerimizi aldılar. Yıllardır orada otururuz. Sonra da bu ceza geldi" dedi.
Yanındaki arkadaşına da para cezası kesildiğini belirten Aykul, böyle bir uygulamayla ilk kez karşılaştığını belirtti.
Belediye Zabıta Talimatnamesi'nin 1/i maddesinde şöyle denildi: "Paşalimanı Caddesi, Paşalimanı Parkı içinde Aykul'un Belediye Zabıta Talimatnamesi'ndeki umuma mahsus yerlerde uyulması gereken emir ve yasaklara uymayarak alkol aldığı görüldüğünden 1608 sayılı yasanın 1'inci maddesi uyarınca takdiren, 124 YTL para cezası verilmesine oybirliğiyle karar verildi.

Başkan: Şikâyet var
Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır ise yaptığı açıklamada, parklarda ve umuma ait yerlerde halkın rahatını ve huzurunu bozacak şekilde içki içenler hakkında vatandaşlardan ihbar ve şikâyet aldıklarını vurguladı.

Taksit talebi reddedildi

Para cezasını ödeyemediği için belediyeye giderek borcun taksite bağlanmasını istediğini belirten emekli müzisyen Ahmet Turan Aykul, bu talebinin kabul görmediğini ifade etti.
Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 11:40:10
Güncelleme :20 Ocak 2006 Cuma 11:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?