24
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Patlamanın nedeni bomba

Polis, Maslak'ta Mehmetcik Vakfı'na ait bir benzin istasyonunda meydana gelen patlamanın bombadan kaynaklanmış olması ihtimalini araştırıyor.

Benzin istasyonunun güvenlik kamerasında yapılan incelemede, dolum sırasında araç şoförünün aracından inerek uzaklaştığı ve ardından patlamanın meydana geldiği anlaşıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah yaptığı açıklamada, patlamanın nedeninin bomba olup olmadığını araştırdıklarını söyledi.

Maslak'taki petrol istasoyununda meydana gelen patlama ile ilgili yazılı bir açıklama da benzin firmasından geldi. Firma yetkilileri patlamanın dolum sırasında meydana gelmediğini açıkladı.

Patlamada beş kişi yaralandı

Maslak'ta Mehmetcik Vakfı'na ait Opet akaryakıt isyasyonunda saat 19:25 sıralarında meydana gelen patlamada biri ağır beş kişi yaralandı.

Patlamada yaralananlar SSK Okmeydanı Hastanesi'ne kaldırılırken, bir yaralının durumunun ciddi olduğu belirtiliyor.

Olay yerine itfaiye ekipleri ulaştı, ancak istasyonda patlama sonucu yangın meydana gelmedi. İlk belirlemelere göre can kaybının olmadığı patlama nedeniyle, benzin istasyonun tavanının yarısı çöktü.

Patlamanın olduğu istasyonda beyaz renkli bir araç parçalandı ve parçaları etrafa dağıldı. İstasyonda bulunan biri ticari otomobil olmak üzere dört araç daha hasar gördü.

Patlamadan sonra olay yerine gelerek yetkillilerden bilgi alan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, patlamanın LPG'li bir araçta meydana geldiğini söylemişti.

Patlamada yaralananların isimleri şöyle:


Ersin Aslan
Durmuş Özkan (durumu ağır)
Sezai Çetin
Tolga Kayabaşlı
Osman Topal

AA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2005 Pazar 00:22:06
Güncelleme :16 Ekim 2005 Pazar 02:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?