31
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Piercing soyguncuyu ele verdi

Konya’nın Karatay İlçesi’ndeki PTT şubesinin soyulması ve görevli memur Veli Sağdıç’ın 15 yerinden bıçaklanarak öldürülmesi olayı çözüldü. Polis, kadın zanlıyı göbeğindeki piercing’den, diğer zanlıları da kullandıkları kırmızı otomobilden tespit edip yakaladı.

KONYA Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 28 Eylül 2007’de Karatay İlçesi’ndeki PTT Borsa Şubesi’nden 15 bin YTL alınması ve 3 çocuk babası olan memur Veli Sağdıç’ın (39) öldürülmesini, Amerikan dizilerindeki gibi çalışarak çözdü. Polisin ifadelerine başvurduğu görgü tanıkları, soygunun olduğu saatlerde olay mahallinin yakınlarında "polis kıyafetli bir erkek, göbeğinde piercing bulunan bir kadın ve başında şapka bulunan bir erkeğin kırmızı renkli bir otomobile binerek" hızla uzaklaştıklarını söyledi.

Cinayet Masası dedektifleri, görgü tanıklarının polis kıyafetli bir kişiyle ilgili ifadelerini dikkate alarak, Konya’da polis kıyafeti satan bir işyerinde araştırma yaptı.

İşyerine yakın bir dükkánın güvenlik kameralarını inceleyen polis, PTT şubesinin soyulmasından bir gün önce görgü tanıklarının ifadeleriyle uyan, kırmızı renkli aracın işyeri önünde durduğunu tespit etti. Ancak aracın plakası, görüntülerin çözülmesi için ABD’deki bir kaset çözüm merkezine gönderilmesine rağmen belirlenemedi. Bunun üzerine polis, Konya çevresindeki tüm akaryakıt istasyonlardaki fiş rulolarını topladı. 4 bin 500 rulodaki toplam 420 bin aracın kayıtları tek tek incelendi. Aynı markadan 265 araca rastlandı.

Polis, araştırması yapılan araçlardan birininin, cinayetten önce bir günlüğüne, bekar evinde kalan, işsiz ve çevreye borcu bulunduğu belirlenen Mehmet C.(35) tarafından bir galeriden emanet alındığını tespit etti. Polis, Mehmet C’yi bekár evinin karşısında seyyar simitçi kılığında takibe aldı. Çevre sakinleri, 3 ay öncesine kadar eve sarışın ve göbeğinde piercing olan bir kadının kırmızı renkli Doğan marka araçla gelip gittiğini söylediler. Bu tarif, cinayet bölgesindeki eşkallerden birine çok benziyordu.

ÖZLEM LAKAPLI DANSÖZ

Kadın üzerinde araştırmasını sürdüren polis, Mehmet C. ve Erkan K’nın Karaman’da dansözlük yapan "Özlem" lakaplı Yeliz K. (19) ile olay günü Mersin’e gittiklerini saptadı. Gözaltına alınan Yeliz K. suçunu itiraf etti. Mehmet C. ve Erkan K. (31) da Konya’da gözaltına alındı. Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, cinayetin çözülmesinin ardından Veli Sağdıç’ın eşi Havva Sağdıç’a giderek, "Eşinizin kanı yerde kalmadı. Cinayeti çözeceğiz diye size söz vermiştik. Sözümüzü yerine getirdik" dedi. Havva Sağdıç da kucağındaki 2.5 yaşındaki kızı Sude’yle müdür Tuzcu’ya teşekkür etti. Üç zanlı, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 15:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?