27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

PKK adına haraç oyunu tutmadı

PKK adına haraç oyunu tutmadı

Ankara'da PKK adına bir işadamından tehditle haraç almaya çalışan iki kişi tutuklandı. PKK adına şantaj olayı geçen hafta yaşandı.

Kendisinden 300 bin dolar haraç istendiğini öne süren Diyarbakırlı işadamı M.A. polise başvurup şikâyetçi oldu. İşadamı iki kişinin terör örgütünün siyasi uzantısı olan ERNK mühürlü bir mektupla gelerek haraç istediğini bildirdi. M.A.'ya gelen mektupta, "Mücadelemizin sonuna geldik. Kazanıyoruz. Maddi desteğe ihtiyacımız bulunuyor. Kendisini Kürt hisseden herkes yardım yapacak." mesajının yer aldığı görüldü.

İşadamının şikâyeti üzerine Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düğmesine bastı. İki zanlının telefonları yakın takibe alındı. Polis bir yandan da zanlıların terör örgütü ile bağlantısını mercek altına aldı. Mehmet Toful ile Orhan Onay, işadamının oteline gittiklerinde TEM ekiplerince gözaltına alındı. Zanlılar polisteki sorgusunda ilginç bilgiler verdi. Kuzey Irak'ta taşeronluk işleri yaptıklarını belirten zanlılar, PKK'nın Kuzey Irak'ta iş yapan müteahhitlerden haraç aldığını öne sürdü. Toful, "Bizim inşaata kot pantolonlu biri haftada bir iki gelir dolaşırdı. Ona bir miktar para verirdik." dedi.

Söz konusu kişinin örgüt ile ilişkili olduğunu belirten Toful, Türkiye'ye dönecekleri sırada söz konusu kişinin kendilerine zarf vererek Ankara'daki işadamına ulaştırmalarını istediğini öne sürdü. Zanlılar PKK'nın Kuzey Irak'ta iş yapan müteahhitleri bu şekilde kullandığını iddia etti. Polis, Toful ile Onay'ın iki hafta önce Irak'tan Türkiye'ye giriş yaptığını belirledi. Polis, Toful ve Onay'ın örgüt ile ilişkisinin üst düzeyde olmadığını değerlendiriyor. Zanlıların Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'ndaki örgüt sempatizanları ile bağlantılı olduğu yapılan incelemelerden anlaşıldı. Toful ve Onay'ın, işadamına kullandıkları cep telefon numarasını verdiğine dikkat çeken yetkililer haraç talebini çok acemice olarak nitelendiriyor.

 

Zaman
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 16:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?