22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

PKK bombacısı yaralı ele geçti!

Kocaeli'de 2 bombalama olayını gerçekleştiren PKK terör örgütü mensubu 2 kişi, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon neticesinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Seymen mevkiinde askeri fabrika çalışanlarına yönelik 2 ayrı patlama ve 28 Ekim tarihinde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından gerçekleştirilen teröre hayır mitingi öncesinde meydana gelen patlamalarla ilgili olarak yürütülen çalışmalar sonrasında Yeniköy beldesinde bombalı eylemleri gerçekleştiren PKK terör örgütü mensubu S.Y., yapılan operasyonda kaçmaya çalışırken yaralı olarak yakalandı.

Olayla ilgili olarak bilgi veren Kocaeli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, şahsın, örgütün yurt dışı kamplarında askeri ve siyasi eğitim aldığını, daha sonra örgütün sözde askeri kanadı içerisinde sabotaj ve suikast konularında bomba eğitimi alarak örgütün üst düzey yöneticilerinin talimatı doğrultusunda metropollerde sansasyonel eylemler gerçekleştirmek üzere Kocaeli'ye gönderildiğini tespit ettiklerini söyledi.

Yakalanan şahsın üzerinde ve evinde yapılan aramalarda 2 adet nüfus cüzdanı, 2 adet cep telefonu, 1 adet bilgisayar, 1 adet bomba yapımında kullanılan woltmetre, lehim ve havya, 2 adet elektrikli fünye ele geçirildi. S.Y.'nin yapılan sorgusunda patlayıcı maddeleri temin ettiği T.B. de İzmir'de gözaltına alınarak Kocaeli'ye getirildi. T.B.'nin evinde yapılan aramada ise plastik patlayıcı madde, 8 adet cep telefonu, 2 adet elektrikli fünye ve örgütsel doküman ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 2 şahıs halen gözaltında bulunurken, soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 17:56:56
Güncelleme :4 Kasım 2007 Pazar 07:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?