19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

PKK Doğu'da huzur istemiyor

Doğu illerinde terör örgütü mensuplarının karışıklık ve huzursuzluk çıkarma çalışmaları hız kesmiyor. Çeşitli illlerden molotoflu saldırı ve kundaklama haberleri geliyor.

Şanlıurfa'da 5 araç kundaklandı 

Şanlıurfa'da sabaha karşı park halindeki 5 araç kundaklandı. 

Şehitlik Mahallesi Meteoroloji Caddesi'nde bir apartmanın önünde park halinde bulunan 4 otomobil ile Yenişehir Mahallesi'nde bir öğrenci servis aracı, saat 04.30 sıralarında kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce üzerine tiner dökülerek ateşe verildi.

Araç sahipleri ve olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında, can kaybı yaşanmazken, araçlarda maddi hasar oluştu.

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından araçlar, otoparklara çekildi. Güvenlik güçleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Diyarbakır'da molotofkokteylli saldırılar

Diyarbakır'da kimliği belirsiz kişilerce bir banka şubesi ile bir otomobile molotofkokteyli atıldı. 

Dün gece Melikahmet Caddesi'ndeki bir banka şubesine kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteyli atıldı. Yüzleri kapalı oldukları belirlenen kişiler, etrafta bulanan çöpleri de yola dökerek barikat oluşturduktan sonra kaçtı.

Öte yandan, Kaynartepe Mahallesi 202. Sokak içerisindeki bir otomobile de kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteyli atıldı. Yanan araç vatandaşlar tarafından güçlükle söndürülürken, araçta maddi hasar meydana geldi.

Varto'da molotof kokteylli saldırı

Muş'un Varto ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanlığı ve Varto Öğretmenler Derneği'ne, molotofkokteylli saldırı düzenlendi. 

Varto Kaymakamı Mehmet Yıldız, Varto Belediye Pasajı"nda bulunan AK Parti İlçe Başkanlığı ile bitişiğindeki Varto Öğretmenler Derneği'ne, molotofkokteylli saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Yıldız, gece geç saatlerde düzenlenen saldırı sonrası, AK Parti İlçe Başkanlığı ve Öğretmenler Derneği içerisindeki eşyaların yandığını bildirdi.

Yangının müdahale gerekmeden söndüğünü belirten Yıldız, "Saldırı tamamen huzuru bozmaya yöneliktir. Varto halkını kimse tedirgin edemez. Vatandaşlarımız, bu olayları kesinlikle tasvip etmiyor. Halkımız bu tür şeylere asla prim tanımayacaktır" diye konuştu.

Kaymakam Yıldız, olay sonrası başlatılan araştırma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

aa
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 12:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?