23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

PKK'lı teröristi tekme tokat döverek yakaladılar

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde, üç polis memurunun yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmanın ardından kaçan Çektar kod adlı Suriyeli terörist, Maçka kırsalında sağ olarak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, geçen Pazar akşamı Maçka ilçe merkezinde yaşanan silahlı çatışmanın ardından kaçan Çektar kod adlı PKK'lı terörist, Maçka'nın Çatak mevkiinde, vatandaşlar tarafından yakalanarak jandarmaya teslim edildi. Daha sonra Maçka Mehmet Aktürk Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen terörist, yoğun güvenlik tedbirleri altında zırhlı araçla Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı'na götürüldü.

Çevredeki geniş güvenlik önlemleri nedeniyle bölgeden kaçamayan ‘Çektar’ kod adlı Suriyeli terörist, dün gece Maçka İlçesi yakınlarındaki Çatak Mevkii'nde, yoldan geçen bir kamyoneti durdurdu. Maçka’dan PKK’lı teröristin kaçtığını bilen araç sürücüsü, bu kişinin aranan PKK’lı terörist olabileceğini gözönüne alarak aracı durdurdu. Sürücü ve yanındakine, “Çok para veririm. Çok yorgunum. Acım. Bana yiyecek verin, saklayın'' diye teklifte bulunan teröristin elindeki çantayı alıp şoför mahalline koyan sürücüsü, teröriste de kamyonetin arkasına gizlenmesini söyledi. Yolda jandarma arama noktası olduğunu bilen ve teröristi aracın kasasına koyduktan sonra yola koyulan sürücü, noktaya yaklaşınca hemen aracı noktaya yanaştırıp durdu ve teröristi döverek araçtan indirdi. Bu sırada olayın farkına varan çevredekiler de teröriste tekme-tokat saldırdı. Arama noktasındaki az sayıda jandarma, teröristi öfkeli grubun elinden güçlükle kurtararak ilçe jandarma karakoluna götürdü.

Öte yandan, kaçan teröristin yakalanması ilçede sevinçle karşılanırken, vatandaşlar İlçe Jandarma Komutanlığı önünde Türk bayrakları eşliğinde sevinç gösterilerinde bulundu. Uzun süre bölücü örgüt aleyhine slogan atan vatandaşlar, daha sonra teröristin sağlık muayenesinin yapıldığı hastane önüne geldi. Burada 'Kahrolsun PKK', 'En büyük asker bizim asker' sloganları atan yaklaşık 200 kişi, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Maçka'da geçen Pazar akşamı bölücü örgüt mensubu üç terörist marketten alışveriş yaptıkları sırada fark edilmiş, kendilerini takip eden komiseri yaralayarak kaçmışlardı. İlçe merkezinde çalılık alanda sıkıştırılan teröristlerle yaşanan silahlı çatışmada iki polis memuru daha yaralanmış, sabaha kadar süren çatışmada teröristlerden biri sağ diğeri de ölü olarak ele geçirilmişti. Çatışmanın ardından gece izini kaybettiren Çektar kod adlı Suriye uyruklu terörist, Pazar gününden bu yana arazide saklanıyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 12:47:44
Güncelleme :27 Ağustos 2005 Cumartesi 13:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?