27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

PKK'nın amacı toplu ölümdü

Iğdır kent merkezindeki Polisevi'nin yanındaki bir minibüste patlayan bombanın Polisevi'nin çay bahçesinde her cumartesi günü olduğu gibi DVD'den dev ekranda sinema filmi gösterildiği saate ayarlandığı ortaya çıktı. Olayda yaralanan sporcu, polis ve öğretmenlerin, film izlemek için çay bahçesine geldikleri belirtildi. Yaralılardan 11 kişi bu sabah taburcu edildi. PKK tarafından gerçekleştirildiği tahmin edilen bomba olayı ile ilgili olarak çok yönlü soruşturma yapılıyor.

Iğdır'da, dün akşam saalerinde patlayan ve 17 kişinin yaralandığı patlamanın şoku henüz atlatılamadı. Teröristler tarafından 34 PEM 60 plakalı Ford Transit marka minibüse konulan bombanın uzaktan kumandayla patlatılmasıyla, aralarında polis, öğretmen ve sporcuların da bulunduğu 17 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın dehşeti, bu sabah hava aydınlanınca ortaya çıktı. Kültür Sokak'ta meydana gelen patlama sonrası çevrede bulunan yüzlerce ev ve işyerinin camı kırıldı.

Her cumartesi günü olduğu gibi geçen cumartesi günü de Polisevi bahçesinde saat 18.00'den itibaren DVD'den dev ekranda film oynatılmaya başladıktan yaklaşık 40 dakika sonra patlama meydana geldi. Patlamayla yükselen alevler Polisevi'nin çay bahçesindeki brandanın yanmasına neden olurken, bahçede büyük ekran televizyonda film izleyen polis ve öğretmenler de bu alevlerden etkilendi. Aracın sağa sola savrulan parçaları yolda geçen bazı kişilerin hafif yaralanmsına neden oldu.

Bu arada, geceyi geçirmek için Polisevi'ne yerleştikten sonra akşam saatlerinde bahçede oturan ve patlamayla yaralanan Ankara Bağlum Belediyespor futbol takımı oyuncuları da havayoluyla Ankara'ya gitmek üzere Kars'a döndü. Iğdırlılar, bombanın büyük bir gürültüyle patlamasını, önce ‘deprem soluyor' sandıklarını söyledi. Söğütlü Mahallesi sakinlerinden Bahar Alagöz, “Korkunç bir patlama oldu. Önce deprem oluyor zannettim. Sonra dışarı çıktığımda polisevinin çatısı yanıyordu, herkes sağa sola kaçışıyordu. İkinci bir bomba daha olduğunu söylediler. Bunun üzerine çevreden uzaklaştık. Hala olayın şokunu yaşıyorum” dedi.

Patlamada yaralanan 17 kişiden 6'sının Erzurum ve Iğdır'daki hastanalerde tedavileri devam ederken 11 kişi taburcu edildi. durumları ağır olduğu için Erzurum'a sevk edilerek Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavileri süren polis memuru Ali Gür (32), polis eşi Meryem Hoşgül (30) ve Ankara Bağlum Belediyespor'un Kulüb Asbaşkanı Tuncay Çiftesel'in (38) sağlık durumlarında bir değişme olmadığı belintildi. Iğdır Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren polis memuru Meryem Dursun, Uğur Kaya ve öğretmen Murat Sandıkçı'nın sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi. Bu arada Belediye Başkanı Nurettin Aras, Devlet Hastanesi'nde bulunan yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başkan Aras, sivil toplum örgütleriyle birlikte terörü lanetleyen bir deklerasyon yayınlayacaklarını söyledi.

Öte yandan, patlamayla ilgili olarak yetkililer açıklama yapmaktan kaçınırken dün gece yaşanan kabus dolu gecede ev ve işyeri sahipleri sabahın ilk ışıkları ile birlikte kırılan camları taktırmaya başladı. 

Patlamanın ardından hurda yığınına dönen minibüsün çevresinde kuş uçurtmayan polis, olayla ilgil çok yönlü olarak soruşturma başlattı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 15:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahimtokmak IP: 85.103.162.xxx Tarih : 24.09.2006 22:08:40
yasalar uygunanmazsa uygulunamazsa bunlar böyle devam eder batıbatı diye dutturuyoruz batının amacı belli yaptığı belli tererü desteklemek ülkeyi bölmek pkk yı derör listesine alıyorlar ama pkk rahatrahat avrupana böroları acık eylem yapa biliyor kafası eser ratyo basar kafası eser türkiyeyi tehtit eder terör bu şekilde kesinlikle bitmez tererün üzerine hitmiyoruz veya niye gidemiyoruz bunları araştırıp bulmamız lazım öncelik hedefimiz terörün yok edilmesi olmalı terör den sonra zatan herşey yoluna girer ekonomiyi daha rahat hareket eder öncelik neden terörün yok edilmesi olmuyor olamıyor bunlar bundan cesaret alıyorlar yasalar ayrımsız kayrımsız uygulanmalı hepimiz din kardeşiyiz bilinmli anlatılmalı tüm kardeşlerime acil şifalar diliyorum