19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Polis kendini feda etmiş

Arkadaşlarını kurtarmak için kendini feda etmiş


İzmir Aliağa Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamada yaralanan polis memuru Bilal Konakçı'nın, arkadaşlarını kurtarnak için patlayıcıyı bina dışına çıkardığı belirtildi. Olayla ilgili incelemenin sürdürüldüğünü ifade eden Aliağa Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, Konakçı'nın bir ihmalinin bulunmadığını anlattı.

Konakçı'nın çok kahramanca davrandığını dile getiren Saygılı, şöyle devam etti: "Patlamadan 1 gün önce ilgili mahkemeden patlayıcının imhası yönünde yazı gelmiş. Genelde bu yazı sonrası patlayıcı yerinden alınır ve açık araziye götürülür. Arkadaşımız etkisiz hale getirilmiş patlayıcıyı eline aldığında 'akma' diye tabir edilen bir reaksiyon hissetmiş ve acil olarak bahçedeki merdiven altına götürmüş. Emniyet binası içinde patlamaması için bu tedbiri almış olabilir. Bize göre, emniyet binası içinde patlamasının daha büyük sonuçlar doğuracağını bilen arkadaşımız, kendini feda etme pahasına bombayı dışarıya çıkarmaya çalışmıştır."

Saygılı, yaralanan polis memuru Konakçı'nın, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaklaşık 7 saat süren bir ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde yaşam destek makinesine bağlı tutulduğunu söyledi. 5 Şubat'ta, Aliağa Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamada Bilal Konakçı, ağır yaralanmıştı.

 

AA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 06:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?