22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Polis oyun oynadı,8 kişi tutuklandı

İnternet ortamında kumar oynanması ve çete
iddiasına ilişkin İstanbul ile Kocaeli'nde düzenlenen ve ''Game Over'' adı verilen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye gönderilen 11 kişiden 8'i, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Almanya Federal Cumhuriyet Gümrük Kriminal Dairesinden alınan bilgiler çerçevesinde, ''organize suç örgütü kurmak,
yer ve imkan sağlamak'', ''kara para aklamak'' suçlarıyla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube
Müdürlüğünce ortaklaşa soruşturma başlatıldı.


Soruşturma kapsamında, İstanbul ve Kocaeli'nde toplam 13 kişiye ait 28 ayrı ev ve iş yerine, 13 Kasım 2007 tarihinde, 50 ekip ve 150 personelle eş zamanlı
operasyon düzenlendi.


''Game Over'' adı verilen operasyonda, şüpheliler M.B.B, B.P, E.Y, H.Ö.Z, M.S, N.N, S.S, R.T, S.K, T.K. ve Y.C.N. adlı kişiler gözaltına alındı. Bu kişilerin, internet ortamında suç işlediklerini dikkate alan polis, üzerlerinde ve bulundukları yerlerde arama yaptı. Aramalarda, 14'ü diz üstü 26 bilgisayar, 21 cep telefonu hafıza kartı, 320 adet CD, DVD, flash, bellek harici hard disk, disket, kamera, fotoğraf makinesi gibi teknik araçlar ele geçirildi.
Kara para aklama suçuna ilişkin araştırmada ise şüphelilerin birtakım paravan şirketler kurduğundan kuşkulanan polis, bu kişilerin özellikle iş yerleri ve evlerinde de bu yönde araştırma yaptı.


Söz konusu adreslerdeki şirket kayıtları, hesap defterleri, dokümanlar ile kara para aklama suçunun delili olabilecek her türlü bilgi, belge ve doküman ile diğer suç eşyalarına CMK'nın 127. maddesi uyarınca el konuldu.

-POLİS, SAVCILIK TALİMATIYLA İNTERNETTE OYUN OYNADI-

Polis yetkilileri, daha sonra suç unsurlarının tespit edilmesi amacıyla ele geçirilen bilgisayar ile teknik araçların gerekli teknik incelenmelerinin yapılmasına başlandığını dile getirerek, tespitler doğrultusunda, şebekenin yasa dışı faaliyetinin ortaya çıkartılmasına çalışıldığını anlattı. Yetkililer, ayrıca şebekeye ait olduğu belirlenen web sitelerince kumar oynayanlardan nasıl para alındığının ve alınan bu paranın organize suç örgütü
hesaplarına, hangi ülkeler, hangi paravan şirketler ve hangi banka hesap numaraları yardımıyla transfer edildiğinin belirlenmesi amacıyla önce ilgili cumhuriyet savcılığından yazılı talimat aldıklarını kaydetti.
Bu talimat doğrultusunda sistemdeki iki farklı on-line ödeme seçeneğini kullanarak internette oyun oynadıklarını ve para kaybettiklerini anlatan yetkililer, ardından bu paranın izini sürdüklerini ifade etti.
Yetkililer, kaybedilen paranın izinin halen sürüldüğünü ve şebekenin kara para aklamada kullandığı hesaplarda biriken haksız kazancın miktarının belirlenmesi ve bu birikimden hangi örgüt üyelerinin ne kadar para aldığının tespit edilmesi yönündeki çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

-8 ŞÜPHELİ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ-

Şüphelilerden elde edilen bilgisayarlar ile diğer teknik malzemelerin incelenmesine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğünde devam edildiği öğrenildi.


Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınarak, sabah saatlerinde Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesine gönderilen 11 şüpheliden 8'i, savcılıktaki sorgularının ardından, ''kumar oynatmak'' ve ''suç işlemek için örgüt kurmak'' suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Diğer 3 kişi ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. 8 şüphelinin adliyedeki işlemleri sürüyor.

a.a
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 20:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?