29
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Polise taşlı bıçaklı saldırı

Şanlıurfa'da cinayet olayına karıştığı ve 13 ayrı suçtan aranması bulunan şahısı, yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri, şahsın kaldığı evi bastı. Evin içerisini aramak isteyen polis ekiplerine ev sakinleri tarafından bıçak ve taş fırlatıldı. Çıkan olaylarda bir polis memuru hafif şekilde yaralanırken, 2 sivil polis otosunun da atılan taşlar sonucu camları kırıldı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Topdağı Mahallesindeki kaçak yapısı belediye ekiplerince yıkılan ve hakkında 13 ayrı suçtan yakalama emriyle 2 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası olan Latif Ç., komşularını tehdit edince vatandaşlar durumu polise bildirdi. 13 ayrı suçtan aranan şahsın evde olduğu bilgisi üzerine harekete geçen polis ekiplerine evde bulunan failin yakınları tarafından bıçak ve taş fırlatıldı. Buradaki ekiplerin telsizle takviye kuvvet istemeleri üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi ve çevik kuvvet sevk edildi. Kendilerini evin içine kapatan zanlılar polis ekiplerine direnerek kapıyı açmadı. Bunun üzerine nöbetçi Savcıdan alınan arama kararıyla evin kapısını kıran ekipler, içeride arama yaptı. Evde bulunan 5 kişiyi gözaltına alan polis ekipler, 13 ayrı suçtan ve kesinleşmiş 2 yıl 8 ay hapis cezası bulunan Latif Ç.'yi adreste bulamadı. Gözaltına alınan İzzettin D., Çile Ç., Hatun Ç., Gülbahar Ç. ve Ayten Ç. hakkında görevli polise mukavemet, görevli polisi yaralamak, kamu malına zarar vermek suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi. Evde arama yapan ekipler 1 adet ruhsatsız pompalı av tüfeğine ve olayda kullanılan 3 adet bıçağa el koydu. Bu arada çıkan olaylarda 1 polis memuru hafif şekilde yaralanırken, 2 polis otosunun da camları kırıldı.

Öte yandan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Müdürlüğü ve Aranan Şahıslar Büro Ekipleri, 13 ayrı suçtan aranması bulunan Latif Ç.'yi yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 09:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?