19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Polisin 'Badana'sı çeteyi temizledi

Boya firmalarını dolandıran 11 kişilik çete polisin düzenlediği 'Badana' operasyonuyla yakalandı. Çetenin üç ayrı işyerini dolandırarak 30 ton boya elde ettikleri ortaya çıktı.

Gaziantep'te sahte sürücü belgesi ve plakalarla boya taşımacılığı yaparak boya firmalarını dolandıran 11 kişilik çete "Badana" operasyonuyla çökertildi.

Sahte sürücü belgesiyle taşıyıcılığını yaptıkları boyaları başka illerde piyasaya süren 1'i kadın 11 kişinin Adana'da bir boya fabrikasının ürünlerini Trabzon'a taşıyacağını öğrenen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi.

Suçüstü yakalandılar

Bir işyerinden boyaları 3 ayrı kamyona yükleyen zanlılar, suçüstü yakalandı. Gaziantep'te bir iplik fabrikasının 16 ton pamuk, Kayseri ve Adana'daki 3 ayrı işyerinin de 30 ton boya ve 3 ton zeytinyağını dolandırdıkları belirlenen çete üyeleri gözaltına alındı.

İtiraf ettiler

Firmalarla nakliye şirketi gibi anlaştıklarını söyleyen çete üyeleri, işyerlerinin mallarını sahte plaka ve sürücü belgesiyle teslim aldıktan sonra farklı kentlerde piyasaya sürdüklerini itiraf etti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 03:27:29
Güncelleme :20 Mart 2006 Pazartesi 03:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?