18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Polisin gaz bombalı soygun girişimi


Kartal ve Tuzla’da, iki kuyumcuya gaz bombası atarak altınları çalmak isteyen Çevik Kuvvet’te görevli 24 yaşındaki polis memuru yakalandı.

İlk soygun girişimi cumartesi sabahı 08.45 sıralarında Kartal’da bulunan Kamer Kuyumculuk’ta meydana geldi. Yüzünde gaz maskesi bulunan bir kişi, elindeki gaz bombasını dükkánın girişine attıktan sonra altın dolu vitrine yöneldi. Dumanın rüzgárın etkisiyle dağılmasıyla gaz bombası, soyguncunun istediği etkiyi yaratmadı.

Otomobili kiralamış

Soygundan vazgeçen saldırgan beyaz Palio bir otomobille kaçtı. Aynı gün Tuzla’da ortaya çıkan aynı soyguncu, bu kez bombayı kuyumcu dükkánının içine attı. İçeri girmekte tereddüt ettiği belirlenen saldırgan daha sonra yine soygundan vazgeçerek olay yerinden kaçtı. Kriminal laboratuvarında yapılan incelemede gaz bombalarının polis tarafından göstericileri dağıtmak için kullanılan bombalardan olduğu belirlendi. İpuçlarını birleştiren dedektifler, beyaz Palio’yu kiraladığı belirlenen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli 1 yıllık polis memuru C.K’yı (24) önceki gün sabaha karşı evinde gözaltına aldı. C.K’nın olaylarda kullandığı gaz maskesi ele geçirildi. Maddi sıkıntı çektiğini söyleyen ve sık sık ağlayan C.K. meskun mahalde infial yarattığı iddiasıyla çıkarıldığı Kartal Adliyesi’nde serbest bırakıldı.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 14:12:02
Güncelleme :5 Ağustos 2005 Cuma 17:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?