29
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Poliste askerlik şoku


TSK'nın celplerle ilgili yeni uygulaması, 26 bin polisi kışlalara gönderecek. 40 bin kişilik açığı kapatmakta zorlanan Emniyet teşkilatı, son haberle büyük şok yaşadı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın celp dönemlerindeki 3 günlük sınav dönemini 25 güne çıkarması Emniyet'i vurdu. Celp döneminde askere gitmek istemeyen polis adayları 3 günlük rapor alıp sınava girmediği takdirde, askerliğini otomatikman tecil ettirirken şimdi ağustos ayında yaklaşık 26 bin polisin askere alınması gündemde. Türkiye genelinde 35 bin polis ve 5 bin rütbeli polis açığını kapatmak için arayışlar içersinde olan Emniyet Genel Müdürlüğü, zaman zaman açtığı sınavlarla normal polislerden kazananları rütbeli statüsüne sokmaktaydı.

SINAV SÜRESİ UZATILDI
Genelkurmay Asal Dairesi'nin celplerde olan 3 günlük sınav süresini 25 güne çıkarması askerliğini ertelemek isteyenlerin tamamen önünü kesti. Daha önce celplerde 3 günlük sınav süresince rapor alarak askerliğini erteleyenler, sürenin 25 güne çıkması üzerine bu imkândan da tamamen yoksun kalmış oldular. Bu durumdan en çok etkilenenler de polisler oldu. Askere alınmadan önce adaylara uygulanan sınav döneminin 25 güne çıkarılması, adayların, 3 günlük raporla askerliğini tecil ettirme uygulamasını ortadan kaldıracak. Şimdi polisler ya 1 aylık rapor alacaklar, ya da sınava girip askere gidecekler.

HASSAS BÖLGELERDELER
Emniyet'te görevli üst düzey bir yetkili konuya ilişkin olarak şu bilgileri verdi: "Polis teşkilatında yaklaşık 42 bin polis askerliğini yapmadı. Ancak yeni uygulama, yaklaşık 26 bin polisi etkileyecektir. Polis Akademisi'ni veya Polis Meslek Yüksekokulu'nu bitiren memurlara, master veya doktora yapanlar ya da çok kritik birimlerde çalışan polislere tecil hakkı veriliyordu. Bunların dışında kalan polisler aynı anda askere alınırsa teşkilatta sıkıntı yaşanması kaçınılmaz olur." Aynı yetkili askerliğini yapmamış yeni polislerin özellikle çevik kuvvet ve hassas bölgeleri koruma şubelerinde görev yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Sabah
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 13:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?