19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Polisten fuhuşa 'Son Nokta'

Antalya'da fuhuşa zorladıkları yabancı kadınları paylaşamayan iki ayrı fuhuş çetesi arasında çıkan Kalaşnikof'lu çatışma ardından polisin düzenlediği ‘Son Nokta’ adlı operasyonda iki gruptan 9 zanlı gözaltına alındı. Çete elebaşlarından birinin evinde Kalaşnikof tüfek ile ruhsatsız tabanca bulundu, fuhuşa zorlanan 2 yabancı kadın da kurtarıldı.

Yabancı uyruklu kadınları fuhuş yapmaya zorladığı iddia edilen Sami A. yardımcıları Önder G. ve Deniz B. rehberlik yapmak için Antalya'ya gelen 22 yaşındaki Rus Simakina Ksenia'yı silahla tehdit ederek erkeklere pazarlamaya başladı. Bir süre sonra genç kadın, İkram A. liderliğindeki bir fuhuş çetesi tarafından kaçırılınca iki grup arasında husumet başladı. 19 Eylül'de Rus kadın için Merkeze bağlı Aksu Beldesi'nde iki grup arasında Kalaşnikof'lu, tabancalı ve av tüfekli çatışma çıktı. Çatışmada Duray M., İlyas M., Deniz B. ve Rus Simakina Ksenia yaralandı.

Çatışmadan yara almayan iki grup üyeleri kaçarken, yaralılar ambulanslarla Antalya Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavileri tamamlanan zanlılar, İl Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından çıkarıldıkları adliyede tutuklandı. Rus Ksenia ülkesine gönderilmek üzere Yabancılar Şubesi polisine teslim edildi.

Bu olayın ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü de soruşturma başlatarak çetenin faliyetlerini izlemeye aldı. Yaklaşık 4 ay süren çalışma ardından dün sabah 2 grubun kaldığı bir çok eve operasyon düzenlendi. Polis, İkram A., Lokman Ç., Musa A., Hacı K., Yusuf K., Mustafa S. ve Mehmet T. ile diğer gurubun lideri Sami A. ve yardımcısı Önder G.'yi gözaltına aldı. Sami A.'nın evinde yapılan aramada çatışmada kullanılan Kalaşnikof marka tüfek ile bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Baskında kurtarılan yabancı uyruklu iki kadın sınır dışı edilirken, zanlıların sorguları sürüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 11:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?