22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Polisten kaçarken başından vuruldu!

İzmir'de, polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçarken ağaca ve ardından elektrik direğine çarpan cip sürücüsü hayatını kaybetti. Ölen gencin başında kurşun girişi tespit edilmesi üzerine olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre, gece saat 03.30 sıralarında devriye gezen Bornova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Bayraklı semti Smyrna Meydanı'nda içerisinde 3 kişi bulunan 35 AL 9702 plakalı Grand Charokee marka cipe "dur" ihtarında bulundu. Polisin "dur" ihtarına uymayan cip sürücüsü Baran Tursun (20) kaçmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleriyle cip sürücüsü arasında kovalamaca başladı.

Manas Bulvarı üzerinden Çınarlı yönüne giden cip sürücüsü Tursun, Tekel deposu karşısında direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüjdeki ağaçlara, daha sonra da elektrik direğine çarptı. Kazada ağır yaralanan Baran Tursun ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, araçta bulunan Emre Ökçelik (20) ve Atilla Doğan (20) kazayı yara almadan atlattı. Hastanedeki tedavi sırasında Baran Tursun'un başının arka kısmında bir kurşun girişi olduğu tespit edildi. Herhangi bir sabıkası bulunmadığı belirlenen genç, sabah saat 06.00 sıralarında hayatını kaybetti. İzmir'de müteahhitlik yapan Mehmet Tursun'un oğlu olduğu öğrenilen Baran Tursun'un 2007'nin Haziran ayında alkollü araç kullanmaktan ehliyetine 2 yıllığına el konulduğu ortaya çıktı.

Kazada hurda yığınına dönen ve Tursun Hazır Giyim ve İnşaat firmasına ait olduğu tespit edilen cipin içinde 1 adet boş bira şişesi bulunurken, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Kazayı yaralanmadan atlatan ve herhangi bir sabıkası olmadığı belirtilen Emre Ökçelik ve Atilla Doğan ile kovalamaca olayına karışan polis memurları, sorgulanmak üzere Cinayet Bürosu'na götürüldü.

Kazanın görgü tanıkları, kovalamaca sırasında 3 el silah sesi duyduklarını, daha sonra kazanın meydana geldiğini iddia ettiler. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2007 Pazar 12:20:13
Güncelleme :25 Kasım 2007 Pazar 12:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol_kartal24@hotmail.com IP: 85.103.12.xxx Tarih : 25.11.2007 18:28:26

işe bak be sanki havadan mermi gelmiş gibi olayı kapatmaya çalışıyorlar.... ya busefer polis arkadaşları kim nasıl kurtaracaklar bilmem ama eyer polis arkadaşların silahından çıkmamışsa herkez bilsinki polis ler yırtar fakat çıkmışsa olay vahim işadamın oglu dava uzar gider allah her ikitarafında yardımcısıolsun.....