20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Polisten kaçarken vuruldu

Ankara'da polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan otomobilde bulunan hırsızlık zanlısı sürücü, polis ekiplerinin açtığı ateş sonucu vurularak hayatını kaybetti.

Olay, sabah saatlerinde Gazi Mahallesi Yavuz Kanat Sokak'ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Hoşdere Caddesi'nde dolaşan ve içinde üç kişi bulunan plakasız aracın istedme çaldığı ihbarını alan polis ekiphleri, cadde istikameti ve çevresinde kapama noktaları aldı. Civarda devriye atan bir polis aracı, plakasız aracı farkederek takibe aldı.

Polisin uyarısını dikkate almayan zanlılar, Konya yoluna çıkarak kaçmaya çalıştı. İzlerini kaybettirmeye çalışan şüpheli şahıslar daha sonra Gazi Mahallesi ara sokaklara girdi. Zanlılar Yavuz Kanat Sokak'a girdikleri sırada polis ekipleri, şahıslara ateş açtı. Açılan ateş sonucu kimliği henüz belirlenemeyen sürücü başından yaralandı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü daha sonra park halindeki araçlara çarparak durdu. Otomobilde bulunan diğer iki zanlı olay yerinden hızla uzaklaşırken, sürücü için olay yerine ambulans istendi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, sürücünün hayatını kaybettiğini belirledi. Öte yandan, araçtan inerek izlerini kaybettirmeyi başaran iki şüphelinin olaydan sonra başka bir otomobile binerek kaçtığı öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 10:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?