26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Pompalı tüfekle dehşet saçtı

16 yaşında iki kişiyi öldürdü

Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'nde 16 yaşındaki bir çocuk, muhtar ve azasını pompalı tüfekle vurarak öldürdü.

Olay, Muratlı İlçesi'ne bağlı Ballı Hoca köyü girişinde saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, tarlalarından 2 kişinin ayçiçek kestiğini gören Köy Muhtarı Kadir Akkavak, aza Şerafettin Meriç ve aza Cemal Başakçı ile şahısları kovalamaya çalıştı. Kaçan 2 kişinin 59 YL 045 plakalı kamyonete bindiğini gören Muhtar Akkavak, 59 AK 535 plakalı otomobiline azalarını da alarak aracı takip etti. Köy girişinde şahısların önüne çıkan muhtar, zanlılardan 45 yaşındaki Cavit G. ve oğlu 16
yaşındaki C.G. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine C.G, kamyonetten çıkardığı pompalı silah ile muhtar Akkavak ve azası Şerafettin Meriç'e birer el ateş etti. Muhtarın otomobilinden inen diğer aza Cemal Başakçı ise, C.G'nin elindeki pompalı tüfeğin tutukluk yapması sonucu canını kurtardı. Telaşlanan baba ve oğlu hemen araçlarına binerek kaçmak istedi. Hem polis ekipleri hem de jandarma ekiplerinin peşine düştüğü baba-oğul, 59 YL 045 plakalı kamyonetle Tekirdağ- Muratlı yolu Müsellim Köyü Mevkii'nde gözaltına alındı.

Ballı Hoca Köyü Muhtarı Kadir Akkavak, göğsüne isabet eden kurşun nedeniyle olay yerinde, aza Şerafettin Meriç ise hastaneye kaldırılırken ambulansta hayatını kaybetti. Tekirdağ Jandarma Alay Komutanlığı Kriminal ekipleri ile Muratlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Muratlı Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cesetler, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Muratlı İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadesinde suçu kabul eden C.G.'nin, "Muhtar ve aza babama küfür etti. Bizi dövmek istediler. Ben de babamı ve kendimi korumak için korkutmak amaçlı ateş ettim. Pişmanım" dediği öğrenildi. C.G'nin babası Cavit G., ifadesinin alınmasının ardından savcılık tarafından serbest bırakırken, C.G, adliyeye sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri adliye çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı.

"TÜFEĞİ TUTUKLUK YAPTIĞI İÇİN KURTULDUM"

Cumhuriyet savcısı tarafından yaklaşık bir saat sorgulanan 16 yaşındaki C.G, ifadesinde pişman olduğunu, amacının sadece korkutmak olduğunu söyledi. Daha sonra tutuklama istemi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen C.G., tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevine konuldu.

Olay sırasında Muhtar Akkavak ve aza Şerafettin Meriç'in yanında bulunan diğer aza Cemal Başakçı duruşma sırasında gözyaşlarını tutamadı. C.G'nin pompalı tüfekle ateş ettiği arkadaşlarının ölümüne şahit olan aza Başakçı, zanlının tüfeğinin tutukluk yaptığı sırada canını zor kurtardığını ve muhtar ve azanın kimseye küfür etmediğini söyledi.



 

..
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 22:04:32
Güncelleme :1 Eylül 2009 Salı 22:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?