19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Postacılar ormanı yaktı!

Eskişehir'de yerlerine teslim etmedikleri mektup ve çeşitli gönderileri, yakarak imha eden biri kadın 2 postacının orman yangına neden olduğu iddia edildi. 2 postacı gözlatına alınırken, ’taksirle orman yangınına neden olma’ ve ’görevi ihmal’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Eskişehir’de merkeze bağlı Karadere Köyü yakınlarında 24 Mayıs 2013 tarihinde orman yangını meydana gelmişti. Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve 1’inci Hava Kuvveti Komutanlığı itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştü.

5 hektarlık genç sedir ağaçlarının zarar gördüğü yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak il jandarma komutanlığı ekipleri soruşturma başlattı. Jandarma ekipleri, olay yerinde kısmen yanmış bir banka şubesince gönderilen evrak ve telefon faturaları buldu. Ekipler, yaptığı araştırma sonucunda orman yangınına PTT İl Müdürlüğü’nde posta dağıtıcısı olarak görev yapan H.G. ve S.K.’nın yerlerine teslim etmedikleri mektup ve çeşitli evrakların olduğu gönderileri yerlerine teslim etmeyip yakmalarından kaynaklandığı belirlendi.

Bu iddialar üzerine H.G. ve S.K. adlı 2 postacı jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Biri kadın 2 şüpheli ’Taksirle orman yangınına neden olma’ ve ’Görevi ihmal’ suçlarından adliyeye sevk edildi

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2013 Perşembe 09:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?