30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Prefabrikte 'ölüm' oyunu!

Adapazarı'nda, ahşap prefabrik bir konutta çıkan yangında iki çocuk yanarak hayatını kaybetti.

Tabakhane Mahallesi 31 nolu sokakta bulunan boş bir arazide 17 Ağustos depreminden kalma ahşap prefabrik bir evde oyun oynayan Zafer Can Şahin (4), Bayram Söğütlü (3) ve amcasının oğlu 8 yaşındaki Özcan Söğütlü'nün oyunları faciayla sona erdi.

Prefabrik konutta kibritle oynadıkları belirlenen 3 çocuğun kağıtları tutuşturmasıyla bir anda yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek prefabrik evi sararken, Zafer Can Şahin ile Bayram Söğütlü dışarı çıkamadı. 8 yaşındaki Özcan Söğütlü ise dışarı çıkarak bağırarak yardım istedi.

Küçük çocuğun sesini duyan vatandaşlar yangını fark ederek müdahalede bulundu. Ancak tüm çabalara rağmen ahşap ev alevlere teslim oldu. Bir vatandaş, "Biz müdahale etmek istedik ama ev bir anda gözümüzün önünde yanıp gitti" dedi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, soğutma çalışmaları sırasında korkunç manzarayla karşılaştı. İki çocuğun cesedinin üzeri itfaiye ekipleri tarafından gazete kağıtlarıyla örtüldü. Bu arada torununun kayıp olduğunu söyleyen bir vatandaş cesetlere bakmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine tartışma yaşandı.

Öte yandan, Zafer Can Şahin'in ölen çocuklar arasında olduğunu öğrenen anne Özgül Şahin ise evinin önüne çökerek şok geçirdi. Hareketsiz bir şekilde kalan genç kadını yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Olayın ardından alevlerin arasından kurtulmayı başararak korktuğu için evine saklanan Özcan Söğütlü ise bulunarak olay yerine getirildi. Küçük çocuğun polis tarafından ifadesi alındı. Özcan Söğütlü, gözyaşları içinde polise olayı anlattı.

Bayram Söğütlü'nün annesi Emine Söğütlü de sinir krizleri geçirdi. Söğütlü'ye sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Polis, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından iki çocuğun cesedi, otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 12:19:07
Güncelleme :14 Mayıs 2008 Çarşamba 12:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?