19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Rezaleti jandarma önledi!

Aksaray'ın Gülağaç ilçesinde yaşanan insanlık rezaleti, son anda jandarmanın mühadelesi ile önlendi.

Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Sofular beldesinde ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki kız çocuğu, evlendirildiği esnada jandarma düğüne müdahale etti.

Jandarma, 12 yaşındaki kızı, babasını ve damadı gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Sofular beldesinde küçük yaşta bir kızın evlendirildiği ve düğünün başladığı yönünde ihbar alan Gülağaç İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler hemen ihbar edilen düğüne gitti.

Damat R.K.'nin (20) evine giden jandarma ekipleri, arkadaşlarıyla birlikte eğlenen damadı, daha sonra da kız evine giderek 12 yaşındaki D.K. ve babası İ.K.'yi gözaltına aldı.

Olayla ilgili 3 kişinin daha ifadesine başvuran jandarma ekipleri gözaltına alınan 3 kişiyi Gülağaç Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirdikten sonra Aksaray Adliyesi'nde sevk etti.

Adliyeye getirilen damat R.K. yüzünü kapatırken, savcıya ifade verdikten sonra yakınlarına teslim edilen 12 yaşındaki D.K. yüzüne bir palto örtülerek adliyeden çıkartıldı. Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği öğrenildi.

12 yaşındaki D.K.'nin Sofular İlköğretim Okulu 8. sınıfta öğrenim gördüğü ve 1 ay önce nişanlandıktan sonra okula bir daha gelmediği öğrenildi. Ayrıca D.K.'nin annesinin 2 yaşında aileyi terk ettiği, babaannesinin evinde yaşadığı ifade edildi. D.K.'nin babası İ.K.'nin ise İstanbul'da çalıştığı belirtilirken, 20 yaşındaki damat adayı R.K.'nin hurda işiyle uğraştığı öğrenildi.

Öte yandan, adliyede bir akrabasına teslim edilen D.K.'ye psikolojik destek verileceği ve D.K.'nin yuvaya verilebileceği de belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 18:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?