19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Rıza Çalımbay dolandırıldı

Rıza Çalımbay'ı kimlik bilgilerini çalarak dolandırdı

Çalımbay’ı dolandırmakla suçlanan zanlıyı kurye kılığındaki polis yakaladı.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay ve 11 işadamını dolandıran 'kimlik hırsızı' yakalandı. Zanlı, tüm kimlik bilgilerini çaldığı kurbanlarının banka hesaplarına sızıp içini boşaltıyordu

 Beşiktaş’ın eski futbolcusu ve Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmada Türkiye’de bugüne kadar eşine rastlanmamış bir dolandırıcık olayı ortaya çıktı.
Çalımbay’la birlikte 11 işadamının tüm kimlik bilgilerine sahip olan Murat B. isimli kişi, bankaların çağrı merkezlerinden bu kişilerin hesap şifrelerini değiştirdi. Ardından da tüm paraları kendi hesabına aktardı. Yine başka birisi adına kredi kartı çıkarmak isteyen zanlı ‘kurye’ kılığına giren polislerce yakalandı. Murat B.’nin toplam 750 bin lira vurgun yaptığı belirlendi.
Çalımbay, 26 Ocak’ta İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, kredi kartı ve banka hesabının boşaltıldığını belirterek, şikâyetçi oldu. Ardından şikâyetler arttı. Bazı işadamlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin aynı şikâyette bulunması üzerine soruşturma derinleştirildi. Polis ekipleri 11 kişinin hesaplarının boşaltıldığını tespit etti.

Bazı mağdurların hesaplarında yapılan inceleme sonucunda bankamatik ve kredi kartı şifrelerinin çağrı merkezleri üzerinden değiştirildiği saptandı. Bunun üzerine polis çağrı merkezinden yapılan görüşmeleri dinlemeye aldı. Şüphelinin, Rıza Çalımbay ile 11 işadamının ‘her türlü özel bilgisine sahip olduğu’ ortaya çıktı.

‘Alo, şifremi unuttum...’
Mağdurların kimlik bilgilerine sahip olan zanlı Murat B., önce çağrı merkezini arayarak kredi kartı şifresini unuttuğunu belirterek yenisini talep ediyordu. Çağrı merkezindeki görevli çeşitli rutin sorularına yanıt alınca karşısındaki kişinin kimliğinden emin olarak işlemine devam ediyordu. Bu arada zanlı mağdurların bankamatik ve kredi kartı şifrelerini değiştirip daha sonra da interaktif işlem için başvurarak kendine internet üzerinden hesap açıyordu. Hesaba kolaylıkla giren zanlı Murat B., buradaki parayı kendi hesabına aktarıyordu. Polise göre zanlı bu bilgileri ya bankalardan ya da mağdurların yakın çevresinden elde ediyordu.
Zanlıyı takibe alan polis, Murat B.’nin bir işadamı adına kredi kartı çıkarmak için başvurduğunu öğrenince operasyon başlattı. Bankayla görüşen polis ekipleri aldıkları sahte kredi kartını şüpheli Murat B’ye götürdü. Karşısındakini kurye zanneden Murat B. bilişim polisinden kredi kartını A.R.G adıyla teslim alınca suçüstü yapılarak gözaltına alındı. 
 

 

Radikal
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 20:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?