18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Romen çifte polisten suçüstü

Balayını geçirmek üzere Türkiye'ye gelen Romanyalı bir çift, Kırıkkale'de sahte banka kartlarıyla kuyumcu ve mağazalardan altın ve hediyelik eşya alırken yakalandı. Gözaltına alınan çiftten koca tutuklanırken, eşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Bilişim Suçları Büro Amirliği ekibi, yapılan bir ihbarın ardından kentte alışveriş yapan Danlea (20) ve Zooyi Caplea (22) çiftini takibe aldı. Bir ay önce evlenip, balayı için Türkiye'ye geldiklerini belirten Romen çiftin, İstanbul ve Ankara'dan sonra geldikleri Kırıkkale'de kuyumculardan altın, çeşitli mağazalardan da kredi kartıyla sürekli hediyelik eşya aldıkları belirlendi. Rumen çiftin, ellerindeki sahte kartlarla Kırıkkale'de yaklaşık 20 bin TL'lik alışveriş yaptığı tespit edildi.

Polis tarafından gözaltına alınan Caplea çifti, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinden sonra adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan Rumen çiftten koca Zooyi Caplea çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, eşi Danlea Caplea ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

CHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2012 Cuma 18:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?