31
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Rus patroniçe polisle birlikte

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düğün ve parti organizasyonu adı altında kurulan bazı şirketlerin, Türki cumhuriyetlerden iş vaadiyle getirdikleri kadınları fuhuşa sürükleyen bir çetenin varlığını belirledi.

7 ay süren soruşturma sonunda harekete geçen jandarma ekipleri, 24 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Liderliğini Rus uyruklu Dina D., polis memuru sevgilisi İ.Ç. ve Zumrudhank O. adlı kadınların yaptığı çetenin 16 üyesi gözaltına alındı. Operasyonda, pasaportlarına el konularak fuhuşa zorlanan 12 Türkmenistan, 10 Gürcistan, 2 Kırgızistan, 1 Kazakistan ve 1 Özbekistan uyruklu 26 kadın kurtarıldı. Çetenin sipariş üzerine yurt dışından getirdiği 15-16 yaşlarındaki kızları da fuhuş için İstanbul’a gönderdiği öğrenildi. Telefonda yapılan fuhuş pazarlıklarına bazı işadamları ile bürokratlar da takıldı. Çetenin liderlerinden Dina D.’nin, çeşitli ülkelere giderek Türkiye’ye getireceği genç kızları kendisinin seçtiği telefon dinlemelerinde ortaya çıktı.

Dina D.’nin fuhuşa sürüklediği genç kızları, sevgilisi polis memuru İ.Ç.’ye sunduğu da ortaya çıktı. Dina D., bir telefon görüşmesinde İ.Ç.’ye, genç bir kızın evinde olduğunu söyleyerek, "Seni evde bekliyor. Masanın üzerinde barbunya ve salata var. İşinizi bitirdikten sonra yersiniz" dediği de tespit edildi. Şüphelilerden çete lideri Dina D., Zumrudhank O. ve polis memuru İ.Ç.’nin de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 14:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?